πατρα: 23 κρούσματα ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ!! Επτά αναπάντητα ερωτηματικά για “αντιεμβολιαστές”

Ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας, επιβεβαιώθηκαν χθες μετά τους διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διενεργήθηκαν 69 συνολικά έλεγχοι και εντοπίστηκαν 23 μολύνσεις.
Οι ηλικιωμένοι που παρουσίασαν συμπτώματα έχουν απομονωθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί στο ισόγειο του κτιρίου.
Ακόμη βρίσκονται σε καραντίνα και αρκετοί εργαζόμενοι, που επίσης έχουν συμπτώματα. Θα πρέπει να τονιστεί πως ήδη κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τον χώρο, ενώ υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σε σχέση με το πόσοι ήσαν ανεμβολίαστοι σε ένα τέτοιο ίδρυμα και αν υπήρχε περίπτωση κάποιοι να προσπαθούσαν να πείσουν άλλους να μην εμβολιαστούν.

  1. Αληθεύει ότι υγειονομικός ενώ μένει στην Πάτρα εμφάνισε πιστοποιητικό εμβολιασμού… από το Περιστέρι;
  1. Αληθεύει πως υψηλά ιστάμενο στέλεχος της δομής είναι φανατικός αντιεμβολιαστής;
  1. Πως είναι δυνατόν σε μία τέτοια δομή που φιλοξενούνται 77 άτομα, να έχουμε αρχικά 7 κρούσματα εκ των οποίων τα 4 δεν ήσαν εμβολιασμένα; Και στη συνέχεια να φθάνουμε τα 23; Επαρκεί για τον ΕΟΔΥ η αιτιολογία που έδωσε η γιατρός του Ιδρύματος Ελίνα Πανάρετου, πως οι συγκεκριμένοι τέσσερις ήσαν… παλαιοί τρόφιμοι άρα δεν χρειάζονταν εμβολιασμό; Ανεξάρτητα από το πρωτόκολλο, οι «παλαιοί τρόφιμοι»… δεν κολλάνε;
  1. Αληθεύει ότι στο Ιδρυμα κυκλοφορεί υγειονομικός που προσπαθεί να πείσει «κόσμο» να μην εμβολιαστεί;
  1. Εχουν ελεγχθεί οι διοικούντες αν είναι εμβολιασμένοι;
  1. Εχει εντοπιστεί η «πηγή» της διάδοσης του ιού, από την στιγμή που στο συγκεκριμένο Ιδρυμα, όπως και στα άλλα, ορθώς τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τις επισκέψεις;
  1. Αληθεύει πως συγγενείς τροφίμων έχουν ήδη απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν κατονομάσει πρόσωπο – αντιμεβολιαστή, μέσα στην δομή;

Οι συγγενείς των άλλων φιλοξενούμενων έχουν ανησυχήσει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν ζητήσει στοιχεία σε σχέση με το αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Επίσης έχουν απευθυνθεί στην Διοίκηση αναζητώντας πληροφορίες για το πώς ο ιός κατάφερε και «τρύπωσε» μέσα σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο, παρά τα μέτρα που τηρούνται και τα οποία ορίζονται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η έρευνα συνεχίζεται ωστόσο τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι αναπάντητα. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δομή, γνωστή για την ποιότητα των υπηρεσιών της χαίρει της εμπιστοσύνης ακόμη και επιστημόνων σε προχωρημένη ηλικία, όπως γιατρών κλπ. Ωστόσο δεν αποκλείεται «ανθρώπινο μυαλό», «κολλημένο» σε σχέση με τον εμβολιασμό, να προκάλεσε την «έκρηξη» της κορονοβόμβας μέσα στο Ιδρυμα.