ΠΑΤΡΑ: «Φθηνά πακέτα»… ακυρώθηκαν τα ταξίδια! Απειλούν με μηνύσεις γονείς μαθητών δύο σχολείων

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται προβλήματα στις σχολικές εκδρομές στην χώρα, και το θέμα έρχεται πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δύο σχολικές εκδρομές του Λυκείου Βραχνεϊκων και του 2ου Γυμνασίου Παραλίας την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με κοινή εγκύκλιο των υπουργών Υποδομών – Μεταφορών και Τουρισμού, ορίζεται ρητώς ότι η διοργάνωση σχολικών εκδρομών “πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από αδειοδοτημένα και νομίμως λειτουργούντα τουριστικά γραφεία και από κανένα άλλο είδος επιχείρησης”. Αλλά και πάλι αυτό δεν αρκεί. Δυστυχώς και στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί πως γύρω από τις σχολικές εκδρομές στήνονταν κυκλώματα και απάτες με θύματα τους μαθητές, που από πολύ νωρίς γνώριζαν  το άλλο πρόσωπο της κοινωνίας που καλούνται να ζήσουν…! Φυσικά τις απάτες δεν τις πραγματοποιούν μόνο τα μη αδειοδοτημένα τουριστικά γραφεία, αλλά και τα αυτά που έχουν όλες τις νόμιμες άδειες.

Πατρινοί ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων ήταν ξεκάθαροι στο θέμα: «Και πότε θα τελειώσουν οι απάτες με τις σχολικές εκδρομές; Όταν τα σχολεία δεν θα επιλέγουν για τις σχολικές τους εκδρομές τυχάρπαστα τουριστικά γραφεία επειδή προσφέρουν το φθηνότερο. Όταν οι καθηγητές δεν θα βάζουν σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον και την ασφάλεια των μαθητών. Όταν το Υπουργείο Παιδείας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τις σχολικές εκδρομές, και τις ξαναδώσει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα τους…»!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ… ΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Δεύτερο περιστατικό με τουριστικό πρακτορείο της Ζακύνθου που είχε αναλάβει την μεταφορά μαθητών του 2ου Γυμνασίου Παραλίας μέσα σε μία ημέρα την περασμένη Παρασκευή. Μόνο που η εκδρομή αυτών των παιδιών ματαιώθηκε. Θα συμμετείχαν 26 μαθητές. Στην περίπτωση αυτή δόθηκε δέσμευση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στις οικογένειες, ενώ να θυμίσουμε πως το ίδιο απόγευμα (χθες) συνέβη ακριβώς το ίδιο και με 46 μαθητές και 4 συνοδούς του Λυκείου Βραχνεϊκων.

Στην περίπτωση αυτή κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου με έδρα τη Ζάκυνθο και γονείς αλλά και καθηγητές του Λυκείου Βραχνεΐκων καθώς η εκδρομή που είχαν προγραμματίσει για Νότια Ιταλία – Σικελία… έμεινε στον “αέρα” με το πλοίο να αναχωρεί τελικά στις 17.30.

Περίμεναν το λεωφορείο στις 2 στα Βραχνέικα, δεν ήρθε ποτέ και τελικά τους ενημέρωσαν να πάνε με ιδία μέσα στο λιμάνι της Πάτρας.

Αλλά ούτε εκεί υπήρχε λεωφορείο και τους ενημέρωσαν ότι… το όχημα χάλασε. Και ότι προσπαθούν να βρουν άλλο.

Επικράτησε το πανδαιμόνιο και απειλήθηκαν επεισόδια και έτσι κατέληξαν στο Τμήμα. μετά από ώρες διαπραγματεύσεων κάποιοι είπαν πως ίσως η εκδρομή θα γινόταν την επόμενη μέρα, και τα παιδιά θα έχαναν μία ημέρα.