ΠΑΤΡΑ: Τριπλασιάστηκαν οι νέες μολύνσεις – Φόβοι για εκτόξευση της πανδημίας ελέω καρναβαλιού

Εκτίναξη κατέγραψε χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα, η οποία το τελευταίο 24ωρο μετρά 934 επιβεβαιωμένα περιστατικά.
Αν και η πανδημία ήταν σε ύφεση, όλα δείχνουν πως το καρναβαλικό ξεφάντωμα την τελευταία εβδομάδα αφήνει το αποτύπωμά του σε αριθμούς.

Μεγάλος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο αφορά συμπολίτες μας που ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους χορούς από την Τσικνοπέμπτη και μετά. Για το λόγο αυτό, υγειονομικοί παράγοντες της περιοχής μας εκτιμούν πως ο υψηλός αριθμός των νέων μολύνσεων θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα.
Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας καθώς οι νοσηλείες παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 50 ασθενείς στις Κλινικές, 3 παιδιά στην Παιδιατρική και 13 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 38 ασθενείς στις Κλινικές και 2 στην ΜΕΘ.

Υψηλός ήταν ο αριθμός των χθεσινών θετικών τεστ που διενεργήθηκαν στο ευρύ κοινό της Αχαΐας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετά από πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ.
Ειδικότερα, χθες στο Επιμελητήριο Αχαΐας από τα 378 δείγματα βρέθηκαν 62 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα έγιναν 248 δείγματα και βρέθηκαν 57 θετικά, ενώ στο Αίγιο από τα 116 τεστ εντοπίστηκαν 11 θετικά.