ΠΑΤΡΑ: Το… γαϊτανάκι με τις απλήρωτες επιταγές είναι έτοιμο να «σκάσει» στην αγορά!

Αρκετοί από τους εμπόρους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τα καταστήματα να κλείνουν, αναγκάστηκαν και προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές τους, ζητώντας παράταση των επιταγών που είχαν να πληρώσουν και είχαν ήδη λήξει.

Επιταγές έτσι των μηνών του περασμένου Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου παραμένουν απλήρωτες για ένα μεγάλο μέρος των μαγαζιών της Πάτρας και έχουν συσσωρευτεί μαζί με αυτές που ακολούθησαν μετά το τέλος της καραντίνας, όταν οι έμποροι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε νέες προμήθειες αφού είχε περάσει πλέον ο χειμώνας και είχαμε φτάσει στην άνοιξη.

Στη συνέχεια έφτασε και η σεζόν του καλοκαιριού, όπου τα καταστήματα ένδυσης θα έπρεπε να περάσουν σε νέες προμήθειες και αλλαγές στις βιτρίνες τους, οπότε μαζί με τις απλήρωτες και ληξιπρόθεσμες επιταγές ήρθαν και οι καινούργιες.

Με λίγα λόγια τα χρήματα των ληξιπρόθεσμων και των τρεχούμενων επιταγών συσσωρεύτηκαν και έγιναν ένα ακόμα μεγαλύτερο χρέος για τους εμπόρους, χρέος που δεν μειώθηκε από τη στιγμή που η κίνηση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και των θερινών εκπτώσεων κινήθηκε πτωτικά.

Όλες αυτές οι επιταγές, σύμφωνα με παράγοντες, της αγοράς, είναι “κινούμενες βόμβες” που αναμένεται κάποια στιγμή να σκάσουν. Εν όψει μάλιστα του Σεπτεμβρίου και της χειμερινής σεζόν όπου τα εμπορικά μαγαζιά θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέες προμήθειες, χωρίς να έχουν πληρώσει τις επιταγές των προηγούμενων μηνών, δημιουργούν ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις.