ΠΑΤΡΑ: Το αδιαχώρητο στην Παντάνασσα

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Πατρών, με πλήθος πιστών να συρρέει για να προσκυνήσει.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με την λιτανευτική έξοδο της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στην είσοδο του ναού προκειμένου να ξεκινήσει το ιερό προσκύνημα.

Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο και συγχοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στις 22.00 ξεκίνησε η ιερά αγρυπνία όπου προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Το πρωί της Πέμπτης 8/9 στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος, ενώ το απόγευμα στις 18.30 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Tην Παρασκευή 9/9 που τιμάται η μνήμη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, θα εορτάσει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας στο πλάι επί της οδού Βότση και Υψηλάντου, όπου το πρωί στην Θεία λειτουργία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.