ΠΑΤΡΑ: Το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων… λόγω ιώσεων

αμός στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας από την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων, με τον κορωνοϊό να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση του κόσμου στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας είναι μεγάλη και ένας αριθμός από αυτούς εισάγεται για νοσηλεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο των Χριστουγέννων ο αριθμός των ασθενών που πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΓΝΠ ήταν κοντά στα 400, ενώ και την εβδομάδα που ακολούθησε αυτή της Πρωτοχρονιάς η προσέλευση ήταν το ίδιο μεγάλη.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα το σκηνικό δεν είναι καθόλου διαφορετικό. Μεγάλη προσέλευση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και μια συνεχής αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία.

Τα περισσότερα από τα περιστατικά αυτά αφορούν ιώσεις του αναπνευστικού (βρογχίτιδα κτλ), λοιμώξεις και γρίπη, ενώ υπάρχουν φυσικά και κρούσματα covid. Η έξαρση των ιώσεων είναι εμφανής και στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Πάτρας.

Στην παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΠ οι κλίνες ήταν σχεδόν γεμάτες καθ΄όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ μεγάλη κινητικότητα υπήρχε και στο Καραμανδάνειο, με τις προσελεύσεις από παιδιά και βρέφη που έχουν ασθενήσει να είναι μεγάλη.

Η ιατρική κοινότητα επισημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία κατά της γρίπης και να κάνουν ηλικιωμένοι, αλλά και παιδιά το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ συνιστούν τη μάσκα ως ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας ατομικής φροντίδας.

Πάντως, τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τους γιατρούς για την ώρα αντέχουν, ενώ η κορύφωση της έξαρσης θα γίνει μέσα στον τρέχοντα μήνα. Οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.