ΠΑΤΡΑ: Τον είχε σαν παιδί του και αυτος … τον έκλεβε!

Δεν πίστευε στα μάτια του ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας, όταν είδε το πρόσωπο στο οποίο είχε επιδείξει «τυφλή εμπιστοσύνη» να τον κλέβει κάτω από τη μύτη του, αποσπώντας για τουλάχιστον 4 χρόνια, προϊόντα αξίας 160.000 ευρώ. Εκείνο που προκαλεί κατάπληξη, είναι το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης εξαιτίας της αδικαιολόγητης μέχρι πρότινος οικονομικής ζημιάς που υπέστη, φέρεται πως είχε λάβει την απόφαση να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση του.

Η διαπίστωση αδικαιολόγητων κενών μεταξύ εσόδων και προϊόντων που έλειπαν από τις αποθήκες, κίνησε όμως τις υποψίες του. Έτσι, πήρε την απόφαση να τοποθετήσει κάμερα κλειστού κυκλώματος και προς μεγάλη του έκπληξη ήρθε αντιμέτωπος με την αλήθεια. Ο υπάλληλος που είχε σαν παιδί του, «θησαύριζε» σε βάρος του.

Απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών καταγγέλλοντας το περιστατικό. Εκτοτε οι κινήσεις του δράστη και των συνεργών του παρακολουθούνταν, για περίπου 20 ημέρες μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε οι δυο από τους τρεις συνελήφθησαν από τους άνδρες της Δημόσιας Ασφάλειας κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στα Δεμένικα. Στην κατοχή τους και σε κατ΄οίκον έρευνες  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων. Αφαιρούσαν κυρίως κάμερες παρακολούθησης, καλώδια, πρίζες διακόπτες, τροφοδοτικά, ηλεκτρικά εργαλεία κλπ.

«ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ»

Σε βάρος των συλληφθέντων 31 και 51 ετών αντίστοιχα που φέρεται να αποδίδουν όσα τους καταλογίζονται σε παρεξήγηση (!) σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν ενώπιον του Ανακριτή, προκειμένου ν΄απολογηθούν

Χτυπούσαν εργολαβίες

Ο 31χρονος μισθωτός που εργαζόταν στο κατάστημα από το 2018, μαζί με τους συνεργούς του, όπως πληροφορείται η «Π», εμφανίζονταν ως ομάδα τεχνικών της συγκεκριμένης επιχείρησης χρησιμοποιώντας στους υποψήφιους πελάτες -ιδιώτες- το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη(!). Υπέβαλλαν προσφορές «χτυπώντας» τις τιμές των ανταγωνιστών και έτσι έκλειναν τις δουλειές, αποκομίζοντας προσωπικά κέρδη απροσδιόριστου ύψους. Στο πλαίσιο των ερευνών εξετάζεται και πιθανή εμπλοκή ελεύθερων επαγγελματιών στην αγοραπωλησία των κλοπιμαίων.