ΠΑΤΡΑ: Τα 10 έργα που καθυστερούν! Απίστευτος ο λόγος που δεν ολοκληρώνονται

Το έλλειμμα ρευστότητας δεν επιτρέπει στους περισσότερους εργολάβους – ανάδοχους  να ανταποκριθούν στη συμβατική τους υποχρέωση και σε αυτά που έχουν υπογράψει με αποτέλεσμα σημαντικά έργα του Δήμου να καθυστερούν. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του όλου ζητήματος, σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής  είναι η κατασκευή του παραλιακού ποδηλατοδρόμου. Το έργο έχει ξεκινήσει, κανονικά θα έπρεπε να είναι στην φάση της ολοκλήρωσης του, όμως οι εργασίες πάνε με ρυθμούς χελώνας.

Στον δήμο είναι αρκετά προβληματισμένοι με το φαινόμενο αυτό που ουσιαστικά σχετίζεται άμεσα με την κρίση που υπάρχει στον κατασκευαστικό κλάδο και στον τεχνικό κόσμο.

Και αυτό γιατί υπάρχουν μία σειρά από έργα που είναι να αλλάξουν την Πάτρα, κυρίως μέσα από τον φάκελο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Έργα, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Άνω και της Κάτω πόλης, η ανάπλαση των Ζαρουχλεΐκων (έχει ξεκινήσει, αλλά αργεί), διάφορες πλατείες που είναι να κατασκευαστούν (βλέπε πλατείες Αγίου Αλεξίου), το Δημοτικό Ωδείο, η συντήρηση των ιστορικών σκαλιών, η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, το Εργοστάσιο Τέχνης, οι πρώην Αποθήκες του ΑΣΟ, και τόσα ακόμα, που πρέπει να προχωρήσουν και να πραγματοποιηθούν.