ΠΑΤΡΑ: “Τα πήρε στο κρανίο” ο Τζωρτζίδης με τον αντιεμβολιαστή Πουλά

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης με τις αστήρικτες προκλήσεις του αναπληρωτή καθηγητή βιοχημείας Κ. Πουλά, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία fake ιστορία δήθεν για “μαγικό” φάρμακο που του είχε δώσει ο καθηγητής Χ. Γώγος όταν είχε νοσήσει. Το οποίο φάρμακο ως γνωστόν δίνεται σε χιλιάδες covid ασθενείς. Ουσιαστικά δλδ ο κ. Πουλάς άφηνε αιχμές όπως και πολλοί αντιεμβολιαστές πως “υπάρχει φάρμακο αλλά… το “σύστημα” θέλει να κάνουμε το εμβόλιο”! Λες και δεν γνωρίζουν πως ήδη η pfizer έχει έτοιμο χάπι.

Επειδή το ζήτημα με το περιβόητο «θαυματουργό» φάρμακο έχει γίνει «καραμέλα» από το 2020 στα χείλη των αντιεμβολιαστών, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: «Ο νευροχειρουργός Φώτης Τζωρτζίδης διαψεύδει ότι έλαβε κάποια ειδική θεραπεία επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι αδιανόητο να μιλάμε για γιατρούς που δίνουν το φάρμακο σε έναν ασθενή και όχι σε άλλον και ότι αν αυτό συνέβαινε θα είχε παρέμβει ο εισαγγελέας».

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Γώγος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις και ανέφερε: «Ο κ. Τζωρτζίδης έπαιρνε ένα σύνολο αντιϊκών φαρμάκων που υπήρχαν την εποχή εκείνη. Επειδή επιδεινώθηκε η κλινική του εικόνα του προτάθηκε και συμφώνησε  να πάρει ανοσοτροποποιητικό φάρμακο, το tosilizomab (τοσιλιζουμάβη). Δίνεται ενδοφλέβια σε ασθενείς με έντονη φλεγμονή και βαριά αναπνευστική νόσο. Δινόταν από την αρχή της πανδημίας αλλά με πρώιμη έγκριση χορήγησης. Πλέον δίνεται ευρέως και σύμφωνα με οδηγίες που υπάρχουν από διεθνείς εταιρείες αλλά και από την ελληνική εταιρεία λοιμώξεων. Την εποχή εκείνη δινόταν ενώ δεν είχε  δοκιμαστεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών, ήταν σε πρώιμο στάδιο. Από εκεί και πέρα επιβεβαιώθηκε η σημαντική δράση του φαρμάκου σε μερικές ομάδες ασθενών οι οποίες παρουσίαζαν έντονο φλεγμονώδες σύνδρομο με αναπνευστική επιβάρυνση. Δόθηκε και δίνεται σε ευρεία κλίμακα  σε ασθενείς που πληρούν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή τη στιγμή δίνεται σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και στην Πάτρα, και στην Ελλάδα και παγκοσμίως»!