ΠΑΤΡΑ: Συμμορία σπέρνει τον τρόμο στην Πλ. Αγίας Σοφίας

Αύξηση των περιπολιών και μεγαλύτερη αστυνόμευση έχουν ζητήσει οι κάτοικοι που μένουν κοντά στην πλατεία της Αγίας Σοφίας  αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τους τελευταίους μήνες η πλατεία είχε γίνει στέκι διαφόρων ομάδων νεαρών που λειτουργούσαν παραβατικά και προκαλούσαν επεισόδια, είτε μεταξύ τους, είτε με άλλους.

Το αίτημα των κατοίκων έγινε πραγματικότητα, η αστυνομία αύξησε τις περιπολίες της, η κατάσταση βελτιώθηκε για ένα διάστημα, όμως ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι.

Πλέον ξεκίνησε η σχολική χρονιά και άνοιξαν τα σχολεία που γειτνιάζουν στην πλατεία και οι ομάδες αυτές ανέλαβαν εκ νέου δράση και σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζουν τους μαθητές που σχολούν και περνούν από την πλατεία, προκαλώντας τους, είτε ζητώντας χρήματα και άλλα.

Όπως  λένε οι κάτοικοι η Αστυνομία θα πρέπει να είναι και τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή για να αποτρέπουν τους νεαρούς αυτούς με την παρουσία τους και να παρεμβαίνουν  εφόσον χρειάζεται.  Πρόκειται για ομάδες που δρουν με μορφή συμμορίας, φαινόμενο που παρατηρείται πλέον σε άλλες περιοχές της Πάτρας.