ΠΑΤΡΑ: Στο εδώλιο πασίγνωστος πατρινός γιατρός! Κατηγορείται για βρέφος που γεννήθηκε νεκρό

Σε λίγες ημέρες αναμένεται   η εκδίκαση της υπόθεσης γνωστού Πατρινού  Λιμενικού και της συζύγου του για τον  θάνατο του  μωρού τους στη γέννα! Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά και την καταγγελία η οποία συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, ο μαιευτήρας που ανέλαβε την γυναικα του Λιμενικού απουσίαζε τον τελευταίο μήνα της κύησης λόγω σοβαρού χειρουργείου στην Αθήνα. Ετσι τα ραντεβού του είχε αναλάβει άλλος μαιευτήρας  – γυναικολόγος!

Σύμφωνα με την καταγγελία των γονέων και μηνυτών ο ίδιος ο γυναικολόγος τους είχε ενημερώσει ότι ο τοκετός θα γινόταν νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία λόγω του ότι η εγκυμονούσα έπασχε από νεανικό διαβήτη. Την τελευταία εβδομάδα της κύησης ο βασικός μαιευτήρας της γυναίκας είχε επιστρέψει από την Αθήνα. Και μάλιστα την παρακολούθησε   και την είχε διαβεβαιώσει ότι το παιδί είναι καλά. Η καισαρική προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020. Εκείνη την ημέρα ο γιατρός ρώτησε το ζευγάρι αν η γυναίκα έχει σταματήσει την χορήγηση του χαπιού salospir. To ζευγάρι δήλωσε ότι  κανείς δεν τους είχε ενημερώσει για κάτι τέτοιο και τότε ο γυναικολόγος ανέβαλε για τρεις ημέρες την ημερομηνία του τοκετού, καθορίζοντάς την για την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

Η  σύζυγος του Λιμενικού και εγκυμονούσα ένιωθε δυσφορία όλες αυτές τις ημέρες και το Σάββατο μετέβη στην Κλινική για την καθορισμένη εξέταση με  τοκογράφο και εκεί αποφασίστηκε να χειρουργηθεί εκτάκτως καθώς ενδέχετο να υπήρχε κίνδυνος για το παιδί, σύμφωνα με όσα έδειχνε η εξέταση. Εκείνη την στιγμή απουσίαζε ο γυναικολόγος και την γυναίκα ανέλαβε άλλος γιατρός. Μετά από ώρα έφθασε και ο μαιευτήρας που είχε αναλάβει την 31χρονη, έγινε η καισαρική αλλά το μωρό εγεννήθη νεκρό.

Στην κλινική επικράτησαν σκηνές πανικού καθώς το νεαρό ζευγάρι είχε χάσει την κόρη τους βάρους 4 κιλών. Προχώρησαν σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Οι γονείς υποστηρίζουν πως αν ο τοκετός είχε γίνει νωρίτερα, το παιδί θα ήταν μια χαρά και θα γεννιόταν υγιέστατο. Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί πως έγινε και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση η οποία είχε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο ίδιος. Θα πρέπει να τονιστεί πως το ζευγάρι εκτός από τη μήνυση έχει υποβάλει και αγωγή σε βάρος του γυναικολόγου.

Τόσο η γυναίκα όσο και ο σύζυγός της υπέστησαν τρομερό σοκ από ότι τους συνέβη, αφού σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν ότι θα χάσουν την κόρη τους λίγες ώρες πριν την πάρουν στην αγκαλιά τους.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως το ζευγάρι ενώ περίμενε με τόση χαρά και ανυπομονησία τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, τελικά υποβλήθηκαν στη βάσανο να μεταβούν στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών όπου έγινε η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή της μικρής.