ΠΑΤΡΑ: Στα δύο η εστίαση! “Σφάζονται” καταστηματάρχες

Το ρήγμα στον κλάδο της εστίασης στην Πάτρα είναι πλέον γεγονός, μετά την απεργία της Δευτέρας όπου πολλές επιχειρήσεις του κέντρου (Ρήγα Φεραίου και αλλού) δεν ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις και στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ και λειτούργησαν κανονικά.

Ο ΣΚΕΑΝΑ σε ανακοίνωσή του, άφησε προς το παρόν στην άκρη τις διαφορές, κάνοντας αμαφορά σε μεγαλειώδη κινητοποίηση, όμως μέλη του συλλόγου μιλούν ανοικτά για σαμποντάρισμα από την «Εστίαση Πάτρας», δηλαδή της κίνησης επιχειρηματιών που έχουν αποστασιοποιηθεί και ακολουθούν μια διαφορετική στάση στα ζητήματα του κλάδου.

Ο ΣΚΕΑΝΑ επιμένει να τονίζει πως τα μέτρα για την πανδημία είναι σκληρά και ανεφάρμοστα και οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας πλέον είναι μονόδρομος, ενώ ο σύλλογος θα συνεχίσει να λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση φέροντας την ευθύνη της εκπροσώπησης χιλιάδων μελών του.

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΚΕΑΝΑ Κωνσταντίνος Σακκής δήλωσε   ότι ο σύλλογος έκανε την μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία του, όμως αρκετά καταστήματα επέλεξαν να μείνουν ανοικτά, γιατί «υποκινήθηκαν από διάφορα κέντρα αποφάσεων και ανθρώπους στην πόλη, που ενώ έβγαιναν έξω και έλεγαν ότι στήριζαν την απεργία, από πίσω έκαναν άλλη δουλειά και σαμποτάριζαν, για να οδηγήσουν την κινητοποίηση σε φιάσκο»

Πάντως ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φάκαλος, μέλος της «Εστίασης Πάτρας» τόνισε πως  «Σε καμία περίπτωση δεν σαμποτάραμε την απεργία. Ομως, επικοινωνήθηκε μια λάθος εικόνα της εστίασης. Και αυτό είναι λυπηρό. Αν η κινητοποίηση είχε επιτυχία, δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τα μαγαζιά που δεν έκλεισαν, γιατί η διαφωνία είναι επιλογή. Αν όμως η απεργία ήταν ανεπιτυχής, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε από την μία ήταν ανεπαρκής η οργάνωση και η απεργία κρίθηκε ως άκαιρη και άσκοπη, είτε η ‘’Εστίαση Πάτρας’’, τελικά επηρεάζει την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.