ΠΑΤΡΑ: Ρεκόρ ξυλοδαρμών και απειλών την Πέμπτη! Σε 6 σπίτια η Αστυνομία – Ανησυχία για την έξαρση

Ρεκόρ οικογενειακών επεισοδίων σημειώθηκε χθες Πέμπτη 8/12/2022. Χθες  η Αμεση Δράση της Πάτρας εκλήθη  να παρέμβει σε 6 περιπτώσεις, μεταξύ αυτών δύο πιο σοβαρά και τα άλλα «λεκτικών επιθέσεων». Ολα μεταξύ πρώην ή νυν συγγενών.

Την Τετάρτη εκλήθη σε επεισόδια εκ των οποίων το ένα διαπληκτισμός μάνας – γιου. Συνήθως, η Αστυνομία καλείτο για 2 με 3 συμβάντα καθημερινά και το γεγονός της αύξησής τους δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα έγινε στις 6.30 το πρωί! Σε κάποια απ’ αυτά ειδοποιήθηκε από γείτονες που πλέον δεν διστάζουν να καλέσουν το «100».

Με βάση καταγγελίες που έχουν γίνει στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, οι καταγγέλλουσες στην πλειοψηφία τους είναι έγγαμες γυναίκες με παιδιά, οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι εργαζόμενες. Στον αντίποδα – αν επιχειρούσαμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των δραστών – από τα στοιχεία φαίνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για άνδρες απασχολούμενους – εργαζόμενους με σχετικά καλή οικονομική κατάσταση.

Στην πλειονότητά τους οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, στην περιοχή μας, αφορούν σε περιστατικά λεκτικής βίας με τους θύτες να εξαπολύουν απειλές και εξυβρίσεις σε βάρος των θυμάτων τους.

Οι περιπτώσεις σωματικής βίας, με εξαίρεση τον σοβαρό τραυματισμό και την επί ημέρες νοσηλεία της μητέρας 5χρονου, στην Πάτρα, με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις χαρακτηρίζονται ως «απλές σωματικές βλάβες», με μώλωπες, εκδορές κ.λπ.