ΠΑΤΡΑ: Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις με γκαζάκια

Διπλό «χτύπημα» σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Πάτρα, όταν γκαζάκια εξερράγησαν στις προσόψεις καφετεριών στη Ρήγα Φεραίου και την Ηρώων Πολυτεχνείου. Από τις εκρήξεις που κατεγράφησαν στις 5 το πρωί της Τρίτης, προκλήθηκαν μικρές φθορές στα καταστήματα.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου δυο εβδομάδων, επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος γίνονται στόχος επίθεσης, με τον δράστη ή τους δράστες να ακολουθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία. Υπενθυμίζεται πως στις 14 Ιουλίου, κατεγράφη η πρώτη «τυφλή» επίθεση σε καφετέρια που λειτουργεί στο εμπορικό κέντρο «Κόλλα», στην πλατεία Γεωργίου.

ΈΡΕΥΝΕΣ
Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας που χειρίζονται την υπόθεση, εξετάζεται υλικό από κάμερες ασφαλείας. Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν πως η Αστυνομία, βρίσκεται κοντά σε ένα άτομο. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί αναμένεται να αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπως συνέβη και στην πρώτη περίπτωση.
Ως κίνηση από άτομα που πιθανόν να σχετίζονται με τη νύχτα τα οποία θέλουν, να περάσουν το δικό τους «μήνυμα», χαρακτηρίζονται οι χθεσινές επιθέσεις από αστυνομικές πηγές.

ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Την ίδια ώρα, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός, ότι τα προειδοποιητικά καθώς φαίνεται «χτυπήματα», γίνονται χρονικά μετά τις καταδρομικές εφόδους των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών Αττικής, σε νυχτερινά παραλιακά καταστήματα της Πάτρας και τις προσαγωγές 17 ατόμων και την ώρα που έμπειροι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας, μέχρι πρότινος τουλάχιστον υποστήριζαν, ότι η νύχτα της Πάτρας δεν έχει «αφέντες» και πως «η Αστυνομία είναι παρούσα και είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι και κανένας άλλος».

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα 3 περιστατικά δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες «συμπτώσεις» και το ερώτημα που τελικώς θα πρέπει να απαντηθεί είναι ένα, υπάρχει ή όχι μπραβιλίκι στην Πάτρα, τη στιγμή μάλιστα που έντονη πλέον είναι η ανησυχία των επιχειρηματιών για το εάν θα υπάρξει νέο «χτύπημα».

ΣΚΕΑΝΑ
«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, υπάρχουν κάποια στοιχεία που εξετάζονται από την Αστυνομία. Έχω την αίσθηση, ότι θα έχουμε πολύ σύντομα εξελίξεις», δήλωσε στην «Π» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης – Αναψυχής Αχαΐας, Γιάννης Σπυρόπουλος εκφράζοντας την εκτίμηση πως πίσω από τις επιθέσεις ενδεχομένως να κρύβεται άτομο με πιθανά ψυχολογικά προβλήματα «Κρίνοντας από το ποιόν των συναδέλφων και τα καταστήματά τους, δεν δικαιολογούνται τέτοιου είδους πράξεις», επεσήμανε.