ΠΑΤΡΑ: Ποιον κατονόμασε ο Σταύρος ως τον άνδρα που… έβαλε την φωτιά!

Ενας -ένας οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του πολλαπλώς καταδικαστέου περιστατικού, που συνέβη σε συνεργείο του Γλαύκου της Πάτρα, με πρωταγωνιστή τον 42χρονο Σταύρο Κρητικό, θα περάσουν το κατώφλι του πταισματοδίκη, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και του προϊσταμένου Γιώργου Μπισμπίκη, ο οποίος ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  μεταξύ άλλων, θα κληθεί ο άνδρας, ο οποίος βιντεοσκοπούσε και χλεύαζε μέσω του «Instagram story» τον Σταύρο, πέραν όσων άλλων ήσαν παρόντες το συμβάν.

Στο μεταξύ τον άνδρα που έβαλε τη φωτιά, ενώ εκείνος έλεγε τα κάλαντα γονατιστός, εντός επιχείρησης στην Πάτρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κατονόμασε στην κατάθεσή του, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες  ο 42χρονος Ρομά Σταύρος Κρητικός. Πρόκειται για τον γιο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στον λογαριασμό του οποίου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το επίμαχο βίντεο το οποίο στη συνέχεια διεγράφη.

Στην παρούσα φάση, η υπόθεση για την τοπική ΕΛΑΣ, όπως επισημάνθηκε -από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταγγελία από το φερόμενο θύμα σε βάρος συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων ατόμων και βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων δεν προκύπτει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα- έχει «κλείσει». Πλέον, τον λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά και την εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργου Μπισμπίκη για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Δύο, φαίνεται, πως είναι τα βασικά στοιχεία, που ανατρέπουν τον επίσημο ισχυρισμό του θύματος, το οποίο για άγνωστο λόγο άλλαξε ξαφνικά την στάση του, και αποτελούν την βάση της δικαστικής έρευνας:

1. Η φράση… «και τώρα κάτσε κάτω» που έγραψε ο Β.Λ. στο διαδικτυακό του story, μαζί με ένα emoji – φατσούλα που «κλαίει από τα γέλια»!

2. Το ότι «χοροπηδάει» ο παθών στο βίντεο, την ίδια στιγμή που σβήνει τις φλόγες από το παντελόνι του, κίνηση αυτή δείχνει ότι όντως «καιγόταν» και κατά συνέπεια μόνο σε «πλάκα» δεν… συμμετείχε, όπως
είπε στην Αστυνομία και δεν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση.

Στο μεταξύ , όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των Ρομά στην Πάτρα, Μάριος Κουτρουμπάνος, ο Σταύρος Κρητικός «ζει ως Ρομά αλλά… δεν είναι Ρομά». Οπως ανέφερε «είναι μπαλαμός, που έχει παντρευτεί εδώ και χρόνια Ρομά γυναίκα, με την οποία έχει αποκτήσει 11 παιδιά! Ετσι, οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Ρομά, που διαμένει σε παράπηγμα. Ασχολείται με το εμπόριο σιδερικών, όπως κάνουν αρκετοί Ρομά και τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση». Γι’ αυτό και δήλωσε, από την πρώτη στιγμή, «αν δώσει κάποιος 1 ευρώ στον Σταύρο, κάνει κωλοτούμπες»!

Στο μεταξύ, Ρομά που ζουν στην περιοχή ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα όσα έγιναν μέσα στο συνεργείο. Αν και ο 42χρονος επιχείρησε να κλείσει το θέμα, οι Ρομά τονίζουν πως αρχικά ο ίδιος τα περιέγραφε διαφορετικά. Οπως λένε, επέστρεψε σε κακή κατάσταση και έντονα ενοχλημένος από το καψόνι εξευτελισμού που έζησε . Κάποιοι που τον γνωρίζουν, μιλούν για «προσπάθεια συγκάλυψης» των όσων έγιναν, επειδή ο Σταύρος δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με ανθρώπους που ξέρει και που, κατά καιρούς, του δίνουν κάποια λίγα χρήματα.