ΠΑΤΡΑ: Πάρτι με 15χρονα στην Πλαζ

Εδώ και τρία χρόνια η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Πλαζ της Πάτρας δεν έχει προηγούμενο. Γονείς απευθύνθηκαν στην «Πολιτεία» και ενημέρωσαν για το καθεστώς που επικρατεί. 15χρονα (μέχρι και 17 ετών παιδιά) διοργανώνουν πάρτι με πίτσες και ποτά που προμηθεύονται από super market ενώ η κρεπάλη συνεχίζεται και με ναρκωτικά! «Και ποιος δεν ξέρει τον Αλέκο που πουλάει μπάφους στην Πλαζ, ακόμη και σε ανήλικα» μας κατήγγειλε γονέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τελευταίο πάρτι ένα παιδί μόλις 15 ετών κατέληξε στο Νοσοκομείο. Είχε διοργανωθεί πάρτι στην Πλαζ, είχαν αγοράσει αρκετές φιάλες ποτών από super market (δεν ελέγχεται η πώλησή τους σε ανήλικους;;;), αγόρασαν και πίτσες και άρχισαν το γλέντι. Και ενώ έπιναν αγόρια και κορίτσια, ένα από τα παιδιά αισθάνθηκε δυσφορία και άρχισε να κάνει εμετούς. Εκλήθη ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Και δεν ήταν το πρώτο περιστατικό. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία του γονέα, οι περισσότεροι γονείς «την πατάνε» γιατί τα παιδιά τους τους λένε πως θα πάνε… σε πάρτι γενεθλίων συμμαθητή τους. Και όντως αυτό συμβαίνει, μόνο που το πάρτι… διοργανώνεται στην Πλαζ.

Το τελευταίο πάρτι έγινε στις 18 Ιουλίου. Με συμμετοχή πάνω από 20 παιδιών ηλικίας μόνο 15 ετών. «Εγώ μετά από αυτά του απαγόρευσα να πάει, όμως πόσοι γονείς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και έχοντας εμπιστοσύνη στα παιδιά τους, τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στο υποτιθέμενο υπαίθριο πάρτι γενεθλίων»!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τέτοια πάρτι γίνονται όλο το καλοκαίρι. Οσο για τον «Αλέκο»! Γνωρίζει καλά την κατάσταση (ίσως καλύτερα από την Αστυνομία) και γυρνά όλο το βράδυ στην Πλαζ προσπαθώντας να πουλήσει τα «τσιγαριλίκια» του! Και φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πώληση σε 15χρονα που παρασύρονται εύκολα, είναι μία… πανεύκολη υπόθεση!