ΠΑΤΡΑ: “Οργια” παρανομίας με ανήλικους σε δύο κλαμπ! 12χρονα με τσιγάρα και 15χρονα με ποτά “μπόμπες”

Καταιγισμός μηνυμάτων  από γονείς ανηλίκων που διασκέδασαν το καρναβαλικό τριήμερο σε κλαμπ της Πάτρας, ακόμη και σε… απογευματινά πάρτι.

Η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον μία έφηβη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από κατανάλωση ενός και μόνο νοθευμένου αλκοολούχου ποτού, προκάλεσε αντιδράσεις.

«Μετέφερα με το αυτοκίνητο τον 16χρονο γιο μου και τρεις συμμαθητές του από το συγκεκριμένο κλαμπ. Του είχα δώσει 20 ευρώ, πλήρωσε 7 € για ένα ποτό και μου έφερε ρέστα τα 13 €. Μετά από λίγο άρχισε τους εμετούς στο σπίτι. Με ένα ποτό…

Οπως και οι τρεις συμμαθητές του, που επίσης είχαν πιει ένα και μόνο ένα ποτό» δηλώνει μία μητέρα.  «Σάββατο απόγευμα πήγε η κόρη μου σε κλαμπ. Μπήκε στις 7 και βγήκε 10 το βράδυ. Δεν ήπιε αλκοόλ. Ομως ακόμη και σήμερα, που είναι Δευτέρα, δεν έχει ξεμυρίσει από το τσιγάρο» λέει   πατέρας που έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην εφημερίδα.

Οι γονείς εκτιμούν ότι ανάλογες καταστάσεις θα βιώσει η πόλη και το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, οπότε οι «μπόμπες» θα ρέουν άφθονα από τα μπουκάλια «κακών» επιχειρηματιών, που αδιαφορούν για την υγεία ανηλίκων πελατών τους.

Μέχρι και τύφλωση μπορεί να προκληθεί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ αλλά ακόμη και αν συμβεί κάτι τέτοιο, στα Δικαστήρια δύσκολα αποδεικνύεται… το πού κατανάλωσε ο πελάτης το ποτό! Ετσι οι επιχειρηματίες που «παίζουν βρώμικα» την «βγάζουν καθαρή»! Οπως δηλώνει η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αρμόδιο για έλεγχο στα καταστήματα αυτά είναι το Χημείο του Κράτους!

Με διάταξη, από το περασμένο καλοκαίρι, προβλέπεται η σφράγιση για χρονικό διάστημα 10 έως 30 ημερών όταν διαπιστώνεται ότι το ελεγχόμενο πρόσωπο κατέχει, εμφιαλώνει, παρασκευάζει ή διαθέτει προς πώληση παράνομα αλκοολούχα ποτά. Παράλληλα, ορίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών, με στόχο την αποτροπή από την τέλεση των παραβάσεων.