ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινά καθώς ολοκληρώνεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει η 6η ΥΠΕ για τον τραγικό θάνατο του Θεόδωρου Νεμουτιάνου τον περασμένο Ιούνιο, όταν πήγε με πόνους στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» και η νοσηλεύτρια των Επειγόντων δεν ενημέρωσε τον γιατρό και παρέπεμψε τον ασθενή στο εφημερεύων νοσοκομείο της πόλης στο ΠΓΝΠ.

Ο άτυχος άνδρας στο δρόμο για το Ρίο άφησε την τελευταία του πνοή.

Η έρευνα, όπως μαθαίνουμε, έχει ολοκληρωθεί και σήμερα παραδόθηκε  στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος στη συνέχεια θα στείλει τον φάκελο τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στην Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει και η συμβασιούχος νοσηλεύτρια που ήταν παρούσα στα Επείγοντα εκείνο το βράδυ, καθώς απολύθηκε με απόφαση του Νοσοκομείου, ενώ η μόνιμη νοσηλεύτρια μετά από έναν μήνα αργίας επέστρεψε στα καθήκοντά της. Η συμβασιούχος νοσηλεύτρια θεωρεί άδικη την απόλυσή της και θα ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης και ήδη έχει αρκετούς συναδέλφους της στο πλευρό της με υπογραφές συμπαράστασης. Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημά τους για την παραμονή του διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μετά το περιστατικό υπέβαλε την παραίτησή του, χωρίς όμως το Υπουργείο να την έχει κάνει αποδεκτή. Το κύμα συμπαράστασης στον Διοικητή μεγαλώνει εφόσον τα στοιχεία φέρεται να συνηγορούν πως η Διοίκηση δεν είχε ευθύνη για το ατυχές περιστατικό. Η ΕΔΕ θα δώσει τις απαντήσεις που όλοι περιμένουμε…