ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν από αύριο σαρωτικοί έλεγχοι για τα μέτρα

Σαρωτικοί αναμένεται να είναι οι έλεγχοι για τους ανεμβολίαστους και για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση  της covid-19 και στην Αχαΐα, την ώρα που καλπάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι  επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας,   προχωρούν στην  αύξηση των υφιστάμενων δυνάμεων, καθώς πλέον όπως ανέφεραν αστυνομικοί κύκλοι «το ζητούμενο είναι να μην ξεφύγει η κατάσταση». Οι παραβάσεις που θα τιμωρούνται με πρόστιμο θα είναι η κατοχή πλαστού πιστοποιητικού, η προσπάθεια για παραπλάνηση με πιστοποιητικό άλλου ατόμου και η μη ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα στη Δυτική Ελλάδα έχει ανασταλεί η λειτουργία 38 καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, από τα οποία 9 στην Αχαΐα, 16 στην Αιτωλοακαρνανία και 13 στην Ηλεία.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τα κεντρικά για καθολική ενεργοποίηση της δυνατότητας των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων οι έλεγχοι στην περιφέρεια να γίνονται από αστυνομικούς, άλλων περιοχών με στόχο για την αποφυγή ελαστικότητας λόγω εντοπιότητας.  Κατά πληροφορίες   δεν αποκλείεται σε «κόκκινα» σημεία της  Δυτικής Ελλάδας, στις  περιπτώσεις που διαπιστωθεί έντονη παραβατικότητα, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται στη βεβαίωση ανάλογων προστίμων, να εφαρμοσθεί το συγκεκριμένο μοντέλο ελέγχων.