ΠΑΤΡΑ: Ξέσπασε στο Δικαστήριο η μάνα της 28χρονης! Ο τραγικός θάνατος στην πισίνα

Ένοχος για τον θάνατο της 28χρονης Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα που άφησε την τελευταία της πνοή ενώ κολυμπούσε στο κολυμβητήριο «Πεπανός» το 2014, κρίθηκε και από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο τότε πρόεδρος του ΠΕΑΚ.

Καταδικάστηκε ομόφωνα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας διά παραλείψεως, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι παραλείψεις της τότε διοίκησης, με την μη πρόσληψη ναυαγοσωστών, γιατρού και νοσηλευτή καθώς και απουσίας απινιδωτή στο κολυμβητήριο, είχαν άμεση συνάφεια με τον θάνατο της κοπέλας.

Στη δίκη παρούσα ήταν σύσσωμη η οικογένεια της Σεμέλης Θεοδώρας Αντύπα. Η απόφαση του δικαστηρίου άφησε μια πίκρα στην μητέρα του θύματος Ζωή Σινογιώργου, καθώς περίμενε μια μεγαλύτερη ποινή: «Πόσο δικαιωμένη να νιώθω όταν χάνω το παιδί μου; Είναι δικαίωση αυτό; Δεκαπέντε μήνες φυλάκιση για μια ανθρώπινη ζωή; Ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του. Δεν υπήρχε τίποτα στο κολυμβητήριο και το παραδέχονται. Λένε πως δεν έφταιγαν αυτοί, αλλά ο υπουργός. Είναι πράγματα αυτά;» είπε με παράπονο. Η Ζωή Σινογιώργου δεν μπορούσε να πιστέψει πως σε ένα κολυμβητήριο που δεχόταν καθημερινά 3.000 αθλητές, υπήρχαν μόνο 3 εργαζόμενοι και κανένας ναυαγοσώστης ή γιατρός. «Τρεις εργαζόμενοι σημαίνει κανένας, για ένα κολυμβητήριο που δέχεται τόσο κόσμο. Δηλαδή αυτός ως πρόεδρος τι έκανε; Γιατί είχε τον τίτλο;».

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Ο τότε πρόεδρος του ΠΕΑΚ στην απολογία του επέμεινε στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή ο ίδιος δεν είχε καμία ευθύνη για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο κολυμβητήριο, αλλά το υπουργείο Αθλητισμού που δεν είχε κάνει τις προσλήψεις.

Ο τότε πρόεδρος του ΠΕΑΚ δήλωσε στο δικαστήριο ότι τα ναυταθλητικά σωματεία και το κράτος ήταν υπεύθυνοι να έχουν προσλάβει ναυαγοσώστες, γιατρό και νοσηλευτή. «Αισθάνομαι ότι δεν είμαι ένοχος και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να βρω το δίκιο μου. Θα συνεχίσω μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου, για να βρω το δίκιο μου» είπε στο δικαστήριο.

Το δικαστήριο ωστόσο, έκρινε πως η διοίκηση του ΠΕΑΚ και ο ίδιος ως πρόεδρος έφερε την κύρια ευθύνη, να αξιοποιήσει κονδύλι 580.000 ευρώ που είχε διαθέσει η γενική γραμματεία Αθλητισμού, για να κάνει έστω προσωρινές αναθέσεις έργου, εφόσον το υπουργείο δεν επέτρεπε μόνιμες προσλήψεις.