ΠΑΤΡΑ: Νεαρές κάνουν «πιάτσα» σε κεντρική οδό… και «ό,τι θέλεις»

Στις 21:00 προχθές το βράδυ. Ώρα αιχμής στην οδό Ιωνίας και στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας με τον κόσμο να πηγαινοέρχεται είτε με τα πόδια, είτε με δίκυκλα ή Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Αυτό δεν εμπόδισε διόλου νεαρές Ρομά, οι οποίες στέκονται στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Δορυλαίου ή σε πιο πάνω στενό, κάνοντας «πιάτσα» κι αναζητούν τον παράνομο αγοραίο έρωτα.

Με τη μέθοδο της συνομιλίας σταματούν διερχόμενους περαστικούς ρωτώντας τους, εάν επιθυμούν να κάνουν αγοραίο έρωτα, τονίζοντάς τους: «Θέλεις να πάμε μια βόλτα. Με πέντε ευρώ το… κάνουμε. Εάν δεν έχεις δώσε ό,τι θέλεις!».

Ενδεχομένως κάποιοι να ενδώσουν ή κάποιοι άλλοι να φύγουν χωρίς να δώσουν σημασία, παρότι μερικές από αυτές ασκούν πίεση, έως ότου βρουν το «θύμα» τους.

Και να ήταν μόνο αυτό; Ο «τρόμος» στην περιοχή των Προσφυγικών εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς δύσκολα κάποιος ξεμυτίζει από το σπίτι του το βράδυ όταν η ώρα φτάσει 23:00.

Τότε γίνονται τα μύρια όσα. Υπάρχουν καταγγελίεςγια φόρα παρτίδα αλισβερίσι ναρκωτικών, μέσα στα στενάκια των οδών Πριγκιποννήσων, Δορυλαίου κι αν ξεγελαστείς και λοξοκοιτάξεις, μπορεί και να το… πληρώσεις. Οπότε ανοίγεις το βήμα σου και προχωράς ευθεία, έως ότου βρεις κολώνα φωτισμού, -εάν τη βρεις- στις οδούς αυτές.

Άλλωστε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της περιοχής, ξέρουν πως πριν από αρκετά χρόνια τα Προσφυγικά θεωρούνταν σε γενικές γραμμές μια συνοικία καλή, καθώς εκεί διέμεναν συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονταν νυχθημερόν, προκειμένου να φέρουν μεροκάματο στις οικογένειές τους για να ζήσουν κι ουδέποτε όσοι διέμεναν σε αυτή, είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές -πλην περιπτώσεων-.

Τα χρόνια πέρασαν, αρκετοί αποχώρησαν πουλώντας ή ενοικίασαν τα διαμερίσματά τους, με αποτέλεσμα η περιοχή -κοντά στο ιστορικό γήπεδο με τις λαμαρίνες- να έχει εξελιχθεί σε άντρο ακολασίας, με την Ελληνική Αστυνομία να είναι απούσα!

Κι ο παράνομος αγοραίος έρωτας -κι όχι μόνο- στην περιοχή να κάνει …θραύση το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχουν, βέβαια καταγγελίες και για άλλες περιοχές, όπου ανήλικες, κυρίως Ρομά και αλλοδαπές προσφέρουν «γρήγορη απόλαυση».

Στόχος, κυρίως, η προσέγγιση ηλικιωμένων και κατά κύριο λόγο συνταξιούχων τους οποίους πλησιάζουν προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την ερωτική συνεύρεση. Η ταρίφα ξεκινά από πέντε ευρώ για την περίπτωση που ο «πελάτης» θα δει μόνο το στήθος της ανήλικης ή θα την χαϊδέψει ή θα του κάνει στοματικό έρωτα. Και ανάλογα προσαυξάνεται με το ποσό να φτάνει τα 15 και 20 ευρώ!

Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες από τη στιγμή που θα βρεθεί ο πελάτης, οι μικρές τον οδηγούν μέσα σε συγκεκριμένες πολυκατοικίες οι οποίες διαθέτουν κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί σε υπόγειους χώρους. Σε άλλες περιπτώσεις η πράξη γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο!