ΠΑΤΡΑ: “Μήνυμα” από “μπράβους” στο Tulum διερευνά η Αστυνομία!

Ένα άτομο με κουκούλα και full face πλησιάζει την παλιά «Αλάμπρα» στα Ψηλαλώνια. Ρίχνει εύφλεκτο υλικό στην πρόσοψη, και βάζει φωτιά. Καίει την πόρτα και τις καρέκλες του εστιατορίου. Ξημερώματα Τσικνοπέμπτης. Ο στόχος εμφανής. Να στείλει μήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ημέρας. Την Τσικνοπέμπτη το κατάστημα θα είχε κίνηση από το πρωί, όμως με την φωτιά θα έπεφταν έξω οι «υπολογισμοί» του ιδιοκτήτη! Είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά σε κατάστημα στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Στο Abbey όμως είχε «χτυπήσει» νεαρός που είχε έρθει σε διαφωνία με τον ιδιοκτήτη. Και είχε πληρώσει κάποιους… για να βάλουν την φωτιά και μάλιστα να προκαλέσουν τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα με τις σόμπες υγραερίου.  Στο Tulum όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ιδιοκτήτης Απόστολος Φωτεινάτος περιγράφει τι συνέβη: «Ήρθα στις 7, είδα ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε ένα μικρό κομμάτι του μπροστινού μέρους του μαγαζιού, στην είσοδο. Όταν έφτασα η φωτιά είχε σβήσει. Φαίνεται πως ενημέρωσε κάποιος κάτοικος της περιοχής ή περαστικές. Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική που έφτασε άμεσα στο σημείο. Φαίνεται πως ήρθε πολύ γρήγορα, διαφορετικά θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι πολύ σοβαρό όπως είχε συμβεί με άλλο μαγαζί της πλατείας. Δεν υπήρχε εμπρηστικός μηχανισμός, όμως κάποιος πέταξε εύφλεκτο υλικό. Κάηκε ένα μέρος της πόρτας και δύο καρέκλες. Το μαγαζί σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά.  Δεν μπορώ να ξέρω αν κάποιος έριξε το εύφλεκτο υλικό με σκοπό. Δε νομίζω ότι πρόκειται για ατύχημα. Δεν υπάρχουν κάμερες έξω από το μαγαζί όμως δεν υπήρχε θέμα με το υγραέριο και τη σόμπα. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές».

Όπως φάνηκε από τις κάμερες ένα άτομο μπαίνει στον χώρο κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό, περιλούζει τον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια βάζει φωτιά και τρέπεται σε φυγή.  Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο εάν είχε συνεργό και τον ανέμενε σε κοντινό σημείο και σε ποια κατεύθυνση κινήθηκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών «σαρώνουν» τις κάμερες της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνον της πλατείας προκειμένου να μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία για το «δρομολόγιο» διαφυγής αλλά και για την παρουσία στο σημείο πριν το συμβάν, προκειμένου να φθάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Είναι προφανές ότι κάποιοι που εξακολουθούν και πωλούν «προστασία» έστειλαν το μήνυμά τους στον ιδιοκτήτη. Ο οποίος προφανώς δεν είχε έρθει σε κάποια συμφωνία με ανθρώπους της νύχτας όπως συνήθως συμβαίνει. Η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση.  Αγνωστο παραμένει κατά πόσο έχει προχωρήσει στις έρευνες ή αν και αυτή η υπόθεση θα παραμείνει ανεξιχνίαστη όπως αυτές με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε καφέ στην Ερμού και Πλ. Γεωργίου και αυτήν των πυροβολισμών έξω από καλοκαιρινό κλαμπ της Ηρώων Πολυτεχνείου.