ΠΑΤΡΑ: Μάνα επιτέθηκε σε 12χρονη μαθήτρια, μέσα σε σχολείο! 

Ένα απίστευτο περιστατικό μπούλινγκ σε βάρος μαθήτριας, και μάλιστα, μπούλινγκ από… μητέρα άλλης μαθήτριας, έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της Πάτρας! Ενώ στο «στόχαστρο» της έξαλλης μάνας βρέθηκαν, και δύο καθηγήτριες…!

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ήδη ενήμερη για το περιστατικό για το οποίο έχει λάβει γνώση και το νομικό τμήμα της διεύθυνσης ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθούν και μηνύσεις και η υπόθεση να πάρει την δικαστική οδό.

Όλα συνέβησαν την προηγούμενη Δευτέρα, σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, στο οποίο συστεγάζονται δύο γυμνάσια της πόλης. Όπως φαίνεται, οι δύο μαθήτριες, μια 15χρονη και μια 12χρονη, είχαν διαφωνήσει για κάποιο θέμα και οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες.

Εκ του αποτελέσματος, όμως, τον λόγο για την μεταξύ τους ένταση θέλησε να πάρει η μητέρα της 15χρονης η οποία μετέβη στο σχολείο, εκμεταλλευόμενη το ότι εκείνη την ώρα η 12χρονη έκανε το μάθημα της γυμναστικής, και αφού την πλησίασε και την… άρπαξε απ΄ τα χέρια και την μπλούζα με δύναμη, άρχισε να της φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση και να χρησιμοποιεί εναντίον της υβριστικές και αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που ξαναπλησίαζε την δική της κόρη!

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ

Το περιστατικό, επιβεβαιώνουν στην «Πολιτεία» και οι δύο διευθύντριες των δύο συστεγαζόμενων γυμνασίων, με τις οποίες μίλησε η εφημερίδα, και περιέγραψαν επ’ ακριβώς το όλο σκηνικό που διαδραματίστηκε.

Μάλιστα, όταν μία καθηγήτρια είδε την επίθεση της μάνας στο έντρομο κοριτσάκι, επενέβη σε μια προσπάθεια να την σταματήσει, (την εκτός εαυτού μητέρα), αλλά εκείνη επιτέθηκε φραστικά και στην εκπαιδευτικό, χρησιμοποιώντας, σύμφωνα με τις περιγραφές, ακατανόμαστε και υβριστικές εκφράσεις!

«Το τι άκουσε και η καθηγήτρια, δεν περιγράφεται. Δεν μπορώ ούτε καν να τα πω…», μας είπε η διευθύντρια της 12χρονης. Το ίδιο έπραξε, όπως λέγεται, και αργότερα, όταν η διευθύντρια του σχολείου της δικής της κόρης, την κάλεσε για να της ζητήσει εξηγήσεις για την συμπεριφορά της και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μιας μαθήτριας, εντός μάλιστα του χώρου του σχολείου! Με την μητέρα όμως να επιτίθεται φραστικά και στην διευθύντρια του παιδιού της.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Όταν η οικογένεια της 12χρονης πληροφορήθηκε το τι είχε συμβεί… τα μέλη ένιωσαν «έκρηξη» οργής και αγανάκτησης. Μετέβησαν στο σχολείο για να μάθουν τι είχε γίνει.

Δεν αποφεύχθηκε και η στιγμή έντασης όταν η διευθύντρια της 15χρονης αρνήθηκε να δώσει στους οικείους της μαθήτριας – θύματος τα στοιχεία της μητέρας της μαθήτριας της, που είχε κάνει την επίθεση στο παιδί τους.

Όπως είπε η ίδια στην «Πολιτεία», «αποτελούν προσωπικά δεδομένα που δεν μπορούσα να δώσει και θα πρέπει να ζητηθούν αρμοδίως, εκ μέρους της μητέρας της μαθήτριας, με παρέμβαση εισαγγελέα».

Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ίδια φρόντισε να ενημερώσει λεπτομερώς για το όλο συμβάν το νομικό τμήμα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας. Υποστήριξε δε, ότι στην άρνηση της δέχθηκε και από τους οικείους της 12χρονης εξοργισμένη φραστική επίθεση, επειδή δεν παρείχε ενημέρωση για το ποια ήταν η μητέρα που επιτέθηκε στο παιδί τους.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η υπόθεση είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνει στην αφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιληφθεί δικηγόρος και η υπόθεση θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες! Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα επικεντρώνεται στο… πώς είναι δυνατόν ένας γονιός να μπορεί να εισβάλλει σ’ ένα σχολείο, να επιπλήττει ή να σπρώχνει ένα παιδί, και να φεύγει εντελώς ανενόχλητος… Και ούτε καν να καλείται η Αστυνμομία!