ΠΑΤΡΑ: Κορονοβόμβα σε δύο σχολεία που είχαν πάει (παράνομα) εκδρομή στο Πήλιο!

Σάλος στον μαθητικό κόσμο της Πάτρας με σχολείο το οποίο πήγε εκδρομή πριν από δύο Σαββατοκύριακα και μάλιστα στο Πήλιο, παρά τις απαγορεύσεις (λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου). Το γεγονός μας κατήγγειλε γονέας μαθητή. Όπως μας ενημέρωσε στην εκδρομή που πήγε Γυμνάσιο της πόλης συμμετείχαν και μαθητές άλλου Λυκείου. Την εκδρομή διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μαζί με καθηγητές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή την προπερασμένη Κυριακή, κατά την επιστροφή, ένας μαθητής βρέθηκε με κορονοϊό! Σαν να μην έφτανε αυτό κρούσματα εντοπίστηκαν από την περασμένη Δευτέρα και σε άλλους μαθητές και μάλιστα και από τα δύο σχολεία.

« Και τρέχουν οι έρμοι οι γονείς να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε rapid test  γιατί κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία μετά την εκδρομή. Και καλά είναι εκτός σχολικού ωραρίου και δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει όπου θέλει δεν πρέπει όμως να κρατάει απόσταση από το σχολείο για την ασφάλεια του συνόλου; Ποιος θα πρέπει να επέμβει σε μια τόσο σημαντική και ευαίσθητη περίπτωση; Κανείς από τα δύο σχολεία και από την Β/ΘΜΙΑ δεν είναι υπεύθυνος…μήπως είναι ο εισαγγελέας»; αναρωτιέται ο γονέας που επικοινώνησε με την «Πολιτεία»!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το «πράσινο φως» για άρση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, με επιστροφή των σχολικών εκδρομών και αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων στο 50% αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας μόλις την περασμένη Τετάρτη. Το μέτρο της αναστολής της πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας είχε τεθεί σε ισχύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τις 30 Δεκεμβρίου του 2021. Αρα η σχολική εκδρομή στο Πήλιο που έγινε πριν 15 ημέρες ήταν καθ’ όλα παράνομη.