ΠΑΤΡΑ: Καταθέτουν 25 άτομα για την υπόθεση των τριών κοριτσιών

Εικοσιπέντε άτομα (γιατροί νοσηλευτές και ιδιώτες) αναμένεται να καταθέσουν στους Αστυνομικούς του «Ανθρωποκτονιών» που έχουν αναλάβει την υπόθεση για τους περίεργους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Τα  στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να διακριβώσουν τις συνθήκες θανάτου – μέσα σε 32 μήνες – των τριών αδελφών, ηλικίας έξι μηνών, τριάμισι και εννέα ετών!

«Σε συνέντευξή του ο πατέρας, μιλώντας για το θάνατο του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, είπε ότι οι γιατροί του είχαν πει ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία 37 χρόνια. Για το δεύτερο κορίτσι η πάθηση που είχε ήταν η μοναδική στην Ελλάδα».

Τα ερωτηματικά των γιατρών αυξήθηκαν και γιγαντώθηκαν όταν τον Μάρτιο του 2021 πέθανε αιφνιδιαστικά το 6 μηνών κοριτσάκι, η Ιριδα και μετά από μία εβδομάδα έπαθε ανακοπή και εμφάνισε αργότερα  εγκεφαλοπάθεια το 9 ετών παιδί που μέχρι τότε δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα! Ο λόγος για την μικρή Τζωρτζίνα.

Αυτό που ερευνάται, είναι η περίπτωση του να υπάρχει όχι ιατρική αμέλεια, αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας. Το Ανθρωποκτονιών δεν έχει στοχοποιήσει κάποιον, διερευνά με μεγάλη προσοχή την υπόθεση για  να βρει εξηγήσεις. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η έρευνα δείχνει ότι κανένας γιατρός δε λειτούργησε έξω από το πρωτόκολλο, είναι ένα από τα στοιχεία που ώθησε την Εισαγγελία Πατρών να αποστείλει τον φάκελο της υπόθεσης στην Αθήνα.

Θα πρέπει να τονιστεί πως εδώ και τρεις ημέρες οι γονείς των κοριτσιών που συνήθως έκαναν «αισθητή» την παρουσία τους στα media, δεν έχουν πει το παραμικρό. Και ειδικά η μητέρα.