ΠΑΤΡΑ: ΚαταγγέλΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ για βιασμό, κακοποίηση και ξυλοδαρμό

Η νεαρή ήταν φοιτήτρια στην Πάτρα όταν έπεσε θύμα από τον πρώην σύντροφό της. Μετά από χρόνια και όπως επισημαίνει, πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας, πήρε την δύναμη να μιλήσει! Και το περίεργο είναι ότι ο πρώην σύντροφός της υποστήριζε (και πιθανόν ακόμη και τώρα να υποστηρίζει) πως προέρχεται από τον αναρχικό χώρο, έναν χώρο που μάχεται για τα δικαιώματα της γυναίκας και κατά της λεγόμενης «πατριαρχίας»! «Δεν το κάνω για να κερδίσω κάτι μετά από όλο αυτό αλλά για προστατέψω πλάσματα που μπορεί να περάσουν από τα “σκαλιά” που πέρασα εγώ κάποτε» δηλώνει. Η ίδια κατονομάζει τον πρώην σύντροφό της με τον οποίον έζησε 3 σχεδόν χρόνια. Η «Πολιτεία» δεν δημοσιεύει το όνομά του θέλοντας να προστατεύσει τα προσωπικά του δεδομένα από την στιγμή που δεν έχει γίνει μήνυση και μια και είναι γνωστός στην νεολαία κυρίως της πόλης.

« Τους τελευταίους μήνες σχέσης μας ήταν αρκετά κακοποιητικός λόγω μεγάλου εθισμού στο αλκοόλ και τα μισά από αυτά που έκανε δεν τα θυμόταν. Δε θα μπορέσω να ξεχάσω ποτέ καμία από τις κακοποιητικές και αρρωστημένες στιγμές μαζί του. Αναλυτικότερα θυμάμαι ότι όλα άρχισαν όταν ένα βράδυ που έλειπε είχα αράξει στον υπολογιστή του και από περιέργεια ήθελα να δω τι έχει γενικά αποθηκευμένο στους φακέλους του. Μπήκα τυχαία στις φωτογραφίες και είδα ότι είχε φωτογραφίες  από κάθε πρώην σύντροφό του που αυτό το θεώρησα λογικό και δεν έδωσα σημασία. Συνεχίζοντας όμως το scrollάρισμα έπεσα πάνω σε δεκάδες φακέλους ονοματισμένους μα τα ονόματα κοριτσιών που του άρεσαν, κάποιες μάλιστα ήταν γνωστές μου και άλλες ακόμα και φίλες του ακόμα και ανήλικα κορίτσια είχε, στους οποίους μέσα είχε κατεβάσει φωτογραφίες  τους σαφώς εν αγνοία τους από τα προφίλ των fb και instagram τους. Όχι μία ή δύο αλλά αμέτρητες φωτογραφίες αριθμημένες βάση προτίμησης μάλιστα κάποιες φωτός ήταν με μαγιό ή με τις σχέσεις κάποιων κοριτσιών πχ σε στιγμές που αντάλλασσαν φιλιά. Σοκαρίστηκα αφάνταστα και φοβήθηκα να τον πλησιάσω και να τον ρωτήσω για αυτά που είδα αλλά τα σκεφτόμουν κάθε μερα. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στην Αθήνα,  είχε αφήσει το fb του ανοικτό και λίγα δευτερόλεπτα μετά του έστειλε μια κοπέλα μήνυμα που αν θυμάμαι καλά η συγκεκριμένη ή είχε σχέση με κάποιον πατρινό φίλο του ή μόλις είχε χωρίσει με το φίλο του. Μάλιστα ήταν μόλις  17-18 ετών.  Μετά από αυτά πουείχα δει στους φακέλους του δεν τον εμπιστευόμουν και τσέκαρα τη συνομιλία. Ανακάλυψα ότι όσο έλειπα την κοπέλα την είχε φέρει σπίτι μας και μάλιστα της είχε ζητήσει ο ίδιος φωτογραφίες της. Όταν τον ρώτησα έμμεσα η απάντηση του ήταν ότι τάχα τον θαυμάζει πολύ και την έφερε σπίτι απλά για να της κάνει το ίδιο κούρεμα με το δικό μου και ότι αυτή το είχε ζήτησει και τίποτα άλλο και ότι το θεώρησε ασήμαντο να μου το πει».

Η νεαρή αποφάσισε να διακόψει μαζί του και τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς της. Εφθασε σε σημείο όπως περιγράφει ουσιαστικά να την βιάσει σε μία στιγμή αδυναμίας της, μετά από έξοδο και κατανάλωση αλκοόλ. «Είχε “πέσει” από πάνω μου και με είχε ακινητοποιήσει τελείως, αφού τέλειωσε σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι και εγώ έμεινα μόνη μου στο δωμάτιο γυμνή και με είχαν πιάσει τα κλάματα. Εγώ απλά πάγωσα πάλι δεν ήξερα τι να κάνω» περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο. Και συνεχίζει: «Τις επόμενες μέρες σύνεχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι ώρες που δεν ήμουν ή απλά καθόταν στο δωμάτιο του και εγώ στο δικό μου χωρίς να ανταλλάξουμε λέξη. Λίγες μέρες μετά μου ξανά “επιτέθηκε” στο δωμάτιό μου. Είχε το ίδιο βράδυ punk live στην πλατεία Όλγας 10-15 λεπτά από το σπίτι μου . Τότε μια φίλη μου που έμενε από πάνω προσπαθούσε να με πείσει να πάω και εγώ στο live για να χαλαρώσω και να ξεχαστώ. Επέστρεψα σπιτι μου, ήμουν μόνη μου και στενοχωρημένη μετά από όλα αυτά. Εκείνο το βράδυ απλά έβγαλα τα ρούχα μου τάισα τα γατιά μου και ξάπλωσα κατευθείαν στο κρεβάτι μου. Δεν είχα όρεξη ούτε να αλλάξω ρούχα ούτε να βάλω πιτζάμες. Μισή ώρα πιο μετά ήρθε πιωμένος, μπήκε στο δωμάτιό μου και ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ άρχισε να μου φωνάζει και να σπάει πράγματα μου μάλιστα χυπώντας καταλάθος μία απο τις δύο γάτες μου, σήκωσε χερι πάνω μου και συνέχισε να με σπρώχνει να με φτύνει και να μου φώναζει ότι είμαι πουτ…α  που πήγα στο live να διασκεδάσω! Του φώναζα ότι έχουμε χωρίσει και ότι δεν μπορώ να ζω έτσι τότε με χτύπησε με δύναμη στον τοίχο και μετά με τράβηξε και με πέταξε εξώ από το σπίτι. Όποτε έκατσα όλο το βράδυ γυμνή  μόνο με τα εσώρουχα στην εξόπορτά μου Δεκέμβρη μήνα.

Μόλις ξημέρωσε άνοιξε για να φύγει και έγω τότε μπήκα μέσα δεν μου έδωσε καν σημασία σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα. Τα επεισόδια σαφώς και δεν ήταν μόνο αυτά αλλά αυτά ήταν από τα πιο τρομακτικά που έζησα μαζί του».

Σαν να μην έφταναν όσα είχε βιώσει, ουσιαστικά βιασμό, ξυλοδαρμό και κακοποίηση, είχε μείνει και έγκυος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και αποφάσισε να φύγει για την Αθήνα. Ο εφιάλτης της όμως δεν είχε τελειώσει:

«Ενα απόγευμα άρχισα να μαζεύω σε μια βαλίτσα λίγα πράγματά μου και αποφάσισα να φύγω μαζί με τα γατιά μου για Αθηνά. Θυμάμαι ότι δεν ήταν σπίτι και ήρθε πάλι πιωμένος κρατώντας κάποιο μπουκάλι αλκοόλ πάνω την στιγμή που έφευγα με τα πράγματά μου και κλείδωνα την πόρτα όταν το κατάλαβε με ακολούθησε όπου με κλότσαγε, με έφτυνε και με έβριζε. Μάλιστα μου άρπαξε τα κλειδιά και τα έριξε σε ένα σιφόνι και μου φώναζε ότι δεν θα μπορέσω να ρθω να πάρω τίποτα απο ό,τι είναι δικό μου και με απειλούσε ότι αν τολμήσω να πάω να πάρω υπόλοιπα πράγματά μου θα έχω να κάνω μαζί του! Και ναι έφυγα για Αθήνα όσο ανακούφιση και αν ένιωθα με πόναγε για όλα όσα αφήσα πίσω μου! Όσο ήμουν Αθήνα συνέχισε να μου στλενει μηνύματα ασταμάτητα χωρίς να του δίνω και πολύ βάση. Κάπου εκεί του είπα οτι έχω κάνει τέστ εγκυμοσύνης και ότι βγήκε θετικό δεν ξέρω γιατί του το είπα βέβαια ένιωθα ότι έπρεπε να το ξέρει ότι όφειλα να του το πω! Λες και το σώμα μου ακόμα του ανήκε. Χωρίς όμως να είχα σκοπό να του ξαναμιλήσω, δεν τον ήθελα πια στη ζωή μου. Ήθελα να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου αλλά αυτό το παιδί σκεφτόμουν να το κρατήσω καθώς η εγκυμοσύνη μου ήταν ήδη προχωρημένη ήμουν 3-4 μηνών έγκυος. Δεν πρόλαβε να περάσει πάνω από βδομάδα όπου ένα πρωί, ξημερώματα είχα φριχτούς πόνους και τεράστια αιμορραγία. Πόναγα τόσο που δεν είχα αντοχή να κουνηθώ και να μιλήσω με καποιον, κάπως έτσι θυμάμαι να κάθομαι ώρες γυμνή στο μπάνιο κάτω από το ζεστό νερό γύρω από μια λίμνη αίματος τελείως εξαντλημένη και σχεδόν ημιλιπόθυμη κάποια στιγμή έχασα το μωρό μου το όποιο εκείνη την στιγμή δεν το κατάλαβα ακριβώς. Μου το είπε ένας γυναικολόγος λίγες μέρες μετά στον υπέρηχο ότι δεν έχω έμβρυο πλέον. Το ότι το έχασα το είχα πει σε μια φίλη του λίγες μέρες μετά και δεν τους ξανά ενόχλησα από τότε.

Τελευαία φορά που του ξαναμίλησα ήταν όταν το κάλεσα για 2-3 λεπτά να κάνω μια προσπαθεί του πω πάλι ότι θέλω να πάρω πράγματά μου. Είχα ολόκληρα έπιπλα, σκευές, ρούχα αλλά ήταν απότομος και μου πε να μην τον ξαναενόχλησω και έτσι έκανα… Τέλος θα θελα να σημειώσω ότι ακόμα και τώρα τα σκέφτομαι και προσπαθώ να διώξω όλο το βάρος που νιώθω. Δεν θέλω να πάθει καμία κοπέλα άλλη κάτι ανάλογο δεν θα το άντεχα μέσα μου.

Δεν μίλησα τότε γιατί από τη μια είχα φοβηθεί και από την άλλη πίστευα και κάποιες φορές ακόμα ότι ίσως να έφταιγα εγώ. Εν τέλει συνειδητοποίησα ότι ίσως αν να βγουν στο φως για αυτό το άτομο να αλλάξει κάτι. Μόνο που θεωρεί τον εαυτό του αναρχικό και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κάνει να νιώθω αηδία».