ΠΑΤΡΑ: Θλίψη για τον Ιωάννη Γρηγοράτο – Σήμερα η κηδεία του

Βαριά απώλεια για τον γνωστό πατρινό λογιστή Χρήστο Γρηγοράτο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του Ιωάννη σε ηλικία 94 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και όσους τον γνώριζαν.

Ο εκλιπών είχε διακριθεί ως ένας από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους ξυλουργούς και επιπλοποιούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, που αγαπούσε ιδιαίτερα τη δουλειά του, την οποία αντιμετώπιζε πάντα από μια καλλιτεχνική οπτική γωνία, γεγονός που έκανε ξεχωριστά τα έργα του.

Ως επαγγελματίας, ο Ιωάννης Γρηγοράτος ήταν ένας υπερδραστήριος άνθρωπος, καινοτόμος και πρωτοπόρος. Ο λόγος του είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στον επαγγελματικό του χώρο, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι τις τελευταίες ημέρες του βίου του έδινε απλόχερα τις συμβολές και τις τεχνικές του γνώσεις στους νεότερους.

Σαν άνθρωπος, ο Ιωάννης Γρηγοράτος ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο, δίκαιος με όσους τον γνώριζαν και με μεγάλη κοινωνική προσφορά, την οποία προτιμούσε να ασκεί με διακριτικό τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένειά του, από χθες, δέχεται εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσωπικότητας και προσφοράς του αγαπημένου τους προσώπου, από ανθρώπους που δεν τον είχαν γνωρίσει ποτέ.

Η κηδεία του Ιωάννη Γρηγοράτου θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Λεύκας.

Το τελευταίο «αντίο» θα του πουν τα παιδιά του Χρήστος Γρηγοράτος, Μαρία Γρηγοράτου και Γεράσιμος Κατσούρης και τα εγγόνια του, Γιάννης, Αντιγόνη και Γεώργιος, Δημήτρης, Αρτεμις, η δισέγγονή του Αρετή, τα αδέλφια, τα ανίψια του, συγγενείς και φίλοι.