ΠΑΤΡΑ: Η συμμορία “μεγάλου κυβισμού” και ο Χρυσοχοϊδης!

Αναφέρεται, άραγε, «συμμορία» μεγάλου .. κυβισμού που να λυμαίνεται την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, στον ογκοδέστατο φάκελο της «Greek mafia», που απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου Βασίλη Πλειώτα;

Απευθύναμε το ερώτημα σε υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., υποθέτοντας ότι ίσως γνωρίζει για το περιεχόμενο του φακέλου. Αν ζητήθηκαν στοιχεία, με άλλα λόγια, από την Ασφάλεια Πάτρας για να συμπεριληφθούν στον «φάκελο».

Η απάντηση ήταν αρνητική: «Το οργανωμένο έγκλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην περιοχή μας, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν ντόπιοι κακοποιοί που να διακινούν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ή να εκτελούν «συμβόλαια θανάτου». Ούτε κυκλώματα της νύχτας υπάρχουν που να μας ανησυχούν ιδιαίτερα…».

Είναι γεγονός ότι μετά την δολοφονία του Ανδρέα Παϊζη το 2004, το «οργανωμένο έγκλημα» στην Πάτρα ακολούθησε πτωτική πορεία, ενώ δέχθηκε καίριο κτύπημα όταν ήταν Διοικητής Ασφάλειας ο μετέπειτα βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος. Την τελευταία 10ετία, λοιπόν, δεν υπάρχει οργανωμένο έγκλημα περιωπής στην Πάτρα. Άλλωστε δεν υποβοηθούσε και το κλίμα της εποχής, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Έχουν απομείνει, βέβαια, θύλακες παρανομίας στην πόλη, γνωστοί ωστόσο και «ελεγχόμενοι» από την ΕΛ.ΑΣ.

Ο πολύπειρος αξιωματικός ναι μεν υποστήριξε ότι πιθανώς στον «φάκελο» Χρυσοχοΐδη να μην συμπεριλαμβάνεται κάτι από την Πάτρα, ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες παρουσιάζουν μια ελαφρά απόκλιση. Αναφέρουν ότι εμπλέκονται στο φάκελο τα ονόματα δυο τουλάχιστον Πατρινών, που διασυνδέονται με το βαρύ ποινικό έγκλημα της Αθήνας, ενώ η διασύνδεσή τους έχει και μια άλλη εξεταζόμενη διάσταση.

Ανεξαρτήτως τούτου, είναι αληθές ότι η Πάτρα είναι υπό τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κρατάει καθηλωμένο το κοινό έγκλημα σε ελεγχόμενα επίπεδα…