ΠΑΤΡΑ: “Ηλεκτροσόκ” για τον Δήμαρχο

Την ώρα που η δημοτική αρχή της Πάτρας προσπαθεί να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, κινδυνεύει η πόλη να μείνει χωρίς ηλεκτρικό, καθώς ο τελευταίος λογαριασμός στον δημο, ήρθε αυξημένος κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ!!!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπεύθυνοι των οικονομικών του Δήμου Πατρέων, όταν είδαν τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος για τον… ηλεκτροφωτισμό.  Ο Δήμαρχος της Πάτρας που έχει καταγγείλει την κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν με το ρεύμα στην κυριολεξία… πήγε να πάθει εγκεφαλικό!

Ο Δήμος Πατρέων καλείται να πληρώσει για ηλεκτρικό ρεύμα, φουσκωμένο λογαριασμό κατά… 1.200.000 ευρώ!!!

Το ποσό αυτό αφορά την περίοδο Δεκέμβριος 2021 με Απρίλιο 2022 και ανέρχεται συνολικά σε 2.582.063,88 ευρώ.

Την αντίστοιχη περσινή περίοδο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, το ποσό που είχε κληθεί να καταβάλει ο δήμος Πατρέων ήταν 1.424.319,59 ευρώ. Δηλαδή η αύξηση που παρατηρείται είναι περίπου 81%!!!

Το ζητούμενο είναι το πώς θα μπορέσει η δημοτική αρχή να καλυψει αυτή την αυξηση, η οποία ανατρέπει τον δημοτικό προϋπολογισμό. Πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο τονίζουν ότι άμεσα θα ξεκινήσει αγώνας διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία, ώστε οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να μπορούν αν έχουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που είναι ζητούμενο και για τα νοικοκυριά.