ΠΑΤΡΑ: Εχασε την έδρα ο Θάνος Αμπατζής

Η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Καρπέτα έφερε ανατροπές.

Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί τελικά βρίσκονται εκτός, καθώς το Πρωτοδικείο, σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων άλλαξε η σειρά κατάταξης για ελάχιστες ψήφους.

Συγκεκριμένα πρώτος παραμένει ο γιατρός Δημήτρης Κωστακιώτης με 1741 ψήφους και δεύτερος περνά ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ Νίκος Κοτρωνιάς με 1731, που ήταν τέταρτος στην κατάταξη.

Την έδρα χάνει ο δικηγόρος Θάνος Αμπατζής, που από φδεύτερος βρέθηκε στην τέταρτη θέση, καθώς στην τρίτη μη εκλόγιμη θέση είναι ο Ανδρέας Τζουραμάνης.

Να σημειωθεί πως ο συνδυασμός του Κώστα Καρπέτα εξέλεξε 6 περιφερειακού συμβούλους, εκ των οποίων 2 από την Αχαΐα.

Ο Θάνος Αμπατζής σε ανάρτησή του σημείωσε:

Η επανακαταμέτρηση των σταυρών, που έγινε με αίτημα συνυποψηφίων μου, ανέδειξε άλλη σειρά συμβούλων του συνδυασμού του Κ. Καρπέτα από αυτήν που αρχικά είχε ανακοινωθεί. Η δεδομένη κούραση των δικαστικών αντιπροσώπων δικαιολογεί κάποια λάθη, τα οποία εντοπίστηκαν από την δεύτερη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Με βάση αυτή την μέτρηση έλαβα τελικά την τέταρτη (μη εκλόγιμη) θέση στο ψηφοδέλτιο. Αυτό βέβαια με τίποτα δεν μειώνει την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου στους πάνω από 1700 φίλους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Στους εκλεγέντες συνυποψήφιους, τους οποίους συνεχάρην και προσωπικά, εύχομαι καλή δουλειά και ουσιαστική συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.