ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος

Το «ύστατο χαίρε» σ’ έναν δικαστικό λειτουργό που κόσμησε με το ήθος, την επιστημονική του επάρκεια και την εν γένει προσφορά του στο Δικαστικό Σώμα, τον συνταξιούχο πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, απηύθυναν χθες συγγενείς και φίλοι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πατρών.

Ο Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη που έδωσε με την ασθένειά του.

Όπως γράφει η εφημερίδα Γνώμη, γεννήθηκε στο Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας, από αγρότες γονείς. Από μικρός είχε έφεση στα γράμματα, ήταν άριστος μαθητής και σπούδασε στην ΑΣΟΕ Αθηνών και στη συνέχεια στη Νομική Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως Πρωτοδίκης και στο Πρωτοδικείο Πατρών, υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Κεφαλονιάς ως Πρόεδρος Πρωτοδικών, ενώ από το 2000 έως την συνταξιοδότησή του το έτος 2014 υπηρετούσε στην Αθήνα με ένα διάλειμμα δύο ετών που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη ως Πρόεδρος Εφετών.

Με την σύζυγό του Σταματίνα Γαλανοπούλου, προϊσταμένη της Γραμματείας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βασίλη (δικηγόρο και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών) και την Έλλη, αρχαιολόγο, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει πέντε εγγόνια