ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η Αθηνά Σπηλιώτη

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του γνωστού Πατρινού Χειρουργού Ογκολόγου και Διευθυντή της Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Γιάννη Σπηλιώτη, Αθηνά. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μέσα από το πρoσωπικό του προφιλ στο facebook. Συγκεκριμένα, έγραψε: “Έφυγε…
πριν από λίγο η μητέρα μου Αθηνά, διήλθε την γέφυρα προς τους ουρανούς η μετάγουσα και κλίμαξ μετάρσιος ο Ιακώβ εθεάσατο.
Έζησε μια γεμάτη ζωή, 72 χρόνια παντρεμένη με τον Μιμάκο της, που απόψε για πρώτη φορά θα στερηθεί την παρουσία της από το σπίτι τους.
Γνώρισε την φτώχεια και την ορφάνια από μικρή ηλικία, έζησε την φρίκη του πολέμου και την εκτέλεση του πατέρα της από τα ναζιστικά θηρία και όμως πάλεψε, έφτιαξε μια οικογένεια, μεγάλωσε δύο παιδιά που τα έσπρωξε στο όνειρο της να γίνουν γιατροί και απέκτησε τέσσερα εγγόνια: τον Δημήτρη-Αινεία, τον Νικόλα-Ιάσονα, τον Εμμανουήλ-Αλέξανδρο και την Αθηνά, και ο καλός Θεός την βοήθησε να φτάσει στα 90 χρόνια της και να δει και τα τέσσερα εγγόνια της επιστήμονες.
Εδώ και λίγη ώρα μάζεψε τα σύνεργα της, όραση, όσφρηση, ακοή, αφή, μυαλό, και γύρισε στο σπίτι της, το χώμα. Τελείωσε το μεροκάματο της ζωής της, όχι γιατί κουράστηκε αλλά γιατί ο ήλιος βασίλεψε. Τι να προλάβει να πάρει μαζί της; το γαλάζιο του ουρανού! της θάλασσας! Τα ψηλά βουνά!
Πέθανε έχοντας δίπλα της τον Μάκη της και τον Γιάννη της, τα βλαστάρια της που κρατώντας ο καθένας το χέρι της, την βοήθησαν να περάσει ήρεμα στο αιώνιο φως, τραγουδώντας της στα αυτιά ένα τραγούδι που την θυμούνται να το τραγουδάει ενώ σιδέρωνε και τα διάβαζε «μου παρήγγειλε τ΄ αηδόνι».
Σήμερα μητέρα θα ακούς τα αηδόνια του Παραδείσου δίπλα στον παππού τον Γιάννη και την γιαγιά Μαρία, δίπλα στον αδελφό σου τον Γιώργο και την αδελφή σου την Ελένη, σε αποχαιρετώ με δάκρυα στα μάτια και ένα γλυκό φιλί, αποχαιρετούμενοι όπως μου ΄λεγες μέχρι να σε ξανασυναντήσω…καλό ταξίδι μανούλα μου”.