ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” η έμπορος Μαρία Κόρδα!

Απεβίωσε χθες πλήρης ηµερών µέσα στην «αγκαλιά» της λατρεµένης της κόρης, η Μαρία (χήρα) Αθανασίου Κόρδα. Επρόκειτο για µια γνωστή έµπορο της Πάτρας, η οποία είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα καταστήµατα µε νυφικά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, το «Ροζ Μαρί» (στη συµβολή των οδών Κορίνθου και Αγίου Νικολάου). Μετέπειτα µε τον σύζυγό της Αθανάσιο Κόρδα άνοιξαν το γνωστό κέντρο διασκέδασης «Λούκουλος» στην Πάτρα.
Η εκλιπούσα ήταν δραστήρια, κοινωνική, τη χαρακτήριζε η ευγένεια και η αρχοντιά. Με τον σύζυγό της Αθανάσιο Κόρδα, ο οποίος απεβίωσε το 2011, απέκτησαν δύο παιδιά, την Θάλεια, διαφηµίστρια και συνεργάτιδα της εφημερίδας «Γνώμη» και τον Λάµπη συνταξιούχο ιατρικό επισκέπτη. Ευτύχησε να δει τα παιδιά της αποκατεστηµένα, να δηµιουργούν τις δικές τους οικογένειες, είχε σαν παιδιά της τον γαµπρό της Άγγελο και τα νύφη της Μελαχροινή, ενώ λάτρευε τις τρεις εγγόνες της, την Φλώρα, την Κωνσταντίνα και την Μαρία-∆ώρα, καθώς και την δισέγγονή της Μυρτώ.
Η οικογένειά της, συγγενείς και γνωστοί θα της απευθύνουν το ύστατο χαίρε αύριο στις 12 το µεσηµέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών και θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία στο Α΄ ∆ηµοτικό Κοιµητήριο Πατρών.