ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζονται οι πρώτες πράξεις αναστολής – 700 εργαζόμενοι παραμένουν ανεμβολίαστοι

Εντολή για την αποστολή των πρώτων διαπιστωτικών πράξεων αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, σε εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί, έλαβαν χθες από το υπουργείο Υγείας οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Αχαΐας.
Πρόκειται για τυπική διαδικασία ενημέρωσης των εργαζομένων που πρόκειται να τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, αν στο μεταξύ δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο ΠΓΝΠ περίπου 300 εργαζόμενοι από όλους τους τομείς παραμένουν ανεμβολίαστοι και δηλώνουν αποφασισμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία να μην κάνουν το εμβόλιο. Αλλοι τόσοι έχουν καταμετρηθεί στο ΓΚΝ «Αγ. Ανδρέα», με 50 στο νοσοκομείο Αιγίου και άλλους 30 στο Καραμανδάνειο. Επίσης, εκατοντάδες υπάρχουν ακόμα σε πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, όπως Κέντρα Υγείας, κ.ά.
Πάντως, η συνολική εικόνα των εργαζομένων που θα τεθούν σε αναστολή, αναμένεται να αποκρυσταλλωθεί τη Δευτέρα, με την έκδοση των πορισμάτων των τριμελών επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο, αρκετοί έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μπροστά στην ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης, προχώρησαν χθες σε πανελλαδική στάση εργασίας που διοργάνωσε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και στην Πάτρα τα σωματεία των νοσοκομείων της περιοχής πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.