ΠΑΤΡΑ: Εστειλαν μήνυμα στο Distinto! Θα μπορούσαν να το είχαν “ανατινάξει”!

Τους δράστες και το κίνητρο, που κρύβονται πίσω από την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στον εξωτερικό χώρο καφετέριας στο εμπορικό κέντρο «Κόλλα», στην πλατεία Γεωργίου, επιχειρούν να εντοπίσουν οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών.

Ένα από τα δυο γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη της επιχείρησης εξερράγη, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία, τμήμα της οροφής να καταρρεύσει και να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές.

Η ταυτότητα των δραστών μπορεί επί του παρόντος να παραμένει άγνωστη, εκτιμάται ωστόσο, από τις αστυνομικές αρχές, πως είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης που έχουν αναλάβει η Κρατική και Δημόσια Ασφάλεια Πάτρας, έχει συλλεχθεί και εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται επί της οδού Ερμού, τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και την πλατεία Γεωργίου. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν την καταγραφή ύποπτων κινήσεων και ατόμων πριν και μετά την επίθεση, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών.

«Ήταν μήνυμα, προειδοποίηση, δεν ήθελαν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν χρησιμοποιήσει εκρηκτική ύλη», ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα«Πελοπόννησος», σχολιάζοντας τις πιθανές παραμέτρους της επίθεσης. Οι έρευνες διεξάγονται προς πάσα κατεύθυνση, ωστόσο δεν αποκλείεται να πρόκειται για «χτύπημα», πίσω από το οποίο βρίσκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας.

Στην περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε διά της ατόπου απαγωγής συμπεραίνεται πως διόλου τυχαία ήταν η αιφνιδιαστική επιχείρηση που οργανώθηκε πριν από περίπου δυο εβδομάδες από το Τμήμα Εκβιαστών της Υποδ/νσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Ασφαλείας Αττικής, με το μπαράζ ελέγχων σε νυχτερινά καταστήματα και τις 17 προσαγωγές Πατρινών που φέρεται να σχετίζονται με τη «νύχτα».

Κατά πληροφορίες, στο δεύτερο κατάστημα που διατηρεί ο επιχειρηματίας σε παραλιακή περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, ήταν ένα από εκείνα που ελέγχθηκαν κατά την έφοδο της ΕΛΑΣ.