ΠΑΤΡΑ: Ερευνα στη “νύχτα”: Oι «ομάδες» και η φύλαξη των «μαγαζιών»

Οι ισορροπίες τηρούνται, τα επεισόδια «μεμονωμένα». Επικρατεί ως επί το πλείστον ησυχία. Και αυτό εφησυχάζει τους πάντες. Κάπως έτσι «διαγράφεται» το σκηνικό στη νύχτα της Πάτρας, 18 χρόνια μετά το «ντου» της ΕΛΑΣ, υπό τον τότε διοικητή Ασφαλείας Θανάση Νταβλούρου, και το «μάζεμα» γνωστών Πατρινών, που εμπλέκονταν στη «νύχτα». Οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν πλέον τις δουλειές τους, δεν ασχολούνται με ζητήματα του παρελθόντος, είναι οικογενειάρχες. Κάποιοι συνεχίζουν την πορεία των «μοναχικών λύκων της νύχτας», άλλοι πάλι έχουν τις «ομάδες» τους και χωρίς εκβιασμούς, αλλά με τη συνεργασία καταστηματαρχών εστίασης, έχουν αναλάβει την φύλαξη των «μαγαζιών»

Δύο είναι οι μεγάλες «ομάδες» που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, αυτή την περίοδο και μάλιστα με τους «αρχηγούς» να βρίσκονται στο περιθώριο, στα «μετόπισθεν», χωρίς μάλιστα να προκαλούν ή να κάνουν «εμφανίσεις»!

Στην «παλιά ομάδα» υπάρχει και το πρωτοπαλίκαρό της, ενώ στην πιο καινούργια, νέα ονόματα νεαρών Πατρινών δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Παράλληλα λειτουργεί και μία τρίτη ομάδα, που όμως δεν εμπλέκεται και πολύ στη «νύχτα» ωστόσο απασχολεί την αστυνομία, είναι αυτή που δραστηριοποιείται στον χώρο πώλησης όπλων και ναρκωτικών, κυρίως κοκαϊνης.

Οι γνωρίζοντες καλά τι συμβαίνει… εύκολα μπορούν να βρουν ένα «σιδερικό» ή … κάποια γραμμάρια «σκόνης»… με το αζημίωτο φυσικά. Και αυτή η ομάδα δρα «αθόρυβα»!

Είναι βέβαιο, όμως, ότι το να βρει κάποιος όπλο στην Πάτρα είναι τόσο εύκολο, όσο να αγοράσεις μία σοκολάτα από ένα περίπτερο!

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα συνελήφθη… τρεις φορές, ο ίδιος «πορτιέρης» γνωστού κλαμπ της πόλης… με ένα όπλο κάθε φορά!

Η συγκεκριμένη τρίτη ομάδα δεν ασχολείται με τη νύχτα στα καταστήματα του κέντρου, ωστόσο μπορεί κάποια μέλη της να «ενοχλούν» μπαράκια με γυναίκες ή «περιφερειακά σκοτεινά» μαγαζιά!

ΟΙ «ΜΙΟΝΑΧΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ»

Εκτός από τις ομάδες (δύο κύριες και μία «περιφερειακή) στην Πάτρα τη νύχτα δραστηριοποιούνται και κάποιοι «κατά μόνας» οι οποίοι όμως δεν διστάζουν να «καλούν και σε βοήθεια» κάποιους άλλους, αν χρειαστεί.

Ενας εξ αυτών που ασχολείται κυρίως με φύλαξη προσώπων, έχει μπει στο στόχαστρο άλλων. Εκ των πλέον ήρεμων «μοναχικών», γνωστός από το παρελθόν του Πατρινός, ο οποίος όμως πλέον θα «επιτεθεί» μόνο αν τον ενοχλήσεις και μάλιστα σοβαρά.

Δύο ακόμη Πατρινοί, που έχουν περάσει και από φυλακή, ενεργούν μόνοι τους και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τους ενισχύουν οικονομικά οι ίδιοι οι μαγαζάτορες προκειμένου να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μία νέα είσοδος, καταγράφεται εδώ και μήνες στον χώρο της νύχτας της Πάτρας. Πρόκειται για έναν «σκληρό» άνδρα, όχι πάνω από 40, ο οποίος μάλιστα είχε δεχθεί και προ μηνών επίθεση.

Ομως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με ανθρώπους της αθηναϊκής νύχτας, υψηλά ιστάμενο στον χώρο πρόσωπο που βρίσκεται μέσα στην φυλακή και πλέον αποφασίζει να μπει ενεργά στο «παιγνίδι», όχι με προστασία, αλλά με την αγορά ενός από τα πλέον φημισμένα καταστήματα της Πάτρας.

Ουσιαστικά κάνει το μεγάλο βήμα για να διαδραματίσει μέσα από καθόλα νόμιμη διαδρομή, σημαντικό ρόλο στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Το μεγάλο βήμα για νόμιμο ρόλο στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας

Η «ΣΦΑΓΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Εδώ και χρόνια η «σφαγή» στην Πάτρα γινόταν για το χρήμα που αφήνουν στη νυχτερινή ζωή της πόλης κυρίως οι 40.000 φοιτητές που ζουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το Πανεπιστήμιο είναι η κύρια πηγή πλούτου στην πόλη και ιδιαίτερα τη νύχτα. Οσο κι αν τα οικονομικά των φοιτητών, όπως και του μέσου Ελληνα έχουν μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, των ανατιμήσεων και της πανδημίας, το «ζεστό χρήμα» εξακολουθεί να ρέει.

Στο κέντρο της πόλης, όπως και στα Ψηλά Αλώνια, τα Βραχνέικα αλλά και το Ρίο, υπάρχουν περίπου 2.000 καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, πολλά από τα οποία στοχεύουν τα κυκλώματα της νύχτας.

Οπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι από τους νεαρούς που συμμετέχουν σε «ομάδες» της νύχτας είναι μποξέρ από τα πολλά σωματεία πυγμαχίας που υπάρχουν στην πόλη. Ή ακόμη και kick boxers ή αθλητές muai tai.

Φυσικά σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ο ρόλος των Αθηναίων οι οποίοι επιθυμούν να ελέγχουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τσιγάρων και καυσίμων και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.