ΠΑΤΡΑ: Εκβίασε γνωστό επιχειρηματία για παρενόχληση!

Απίστευτη περιπέτεια για Πατρινό επιχειρηματία, ο οποίος μέρα μεσημέρι δέχθηκε τηλεφωνική κλήση στο κινητό της επιχείρησής του από μια κυρία, η οποία προσποιήθηκε την υποψήφια πελάτισσα.

Η γυναίκα συστήθηκε στον επιχειρηματία με… ονοματεπώνυμο (προφανώς ψεύτικο) και του ζήτησε να του δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του προκειμένου να κάνει κατάθεση των χρημάτων προεξοφλώντας τις υπηρεσίες που θα παρείχε η επιχείρησή του.
Ο επιχειρηματίας έκανε το… λάθος να δώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό, όμως, ευτυχώς, όταν δεχόταν επίμονες κλήσεις από την υποτιθέμενη πελάτισσα για να του δώσει τον εξαψήφιο κωδικό του, αντελήφθη πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Για καλή του τύχη δεν ενέδωσε παρά τις απίστευτες πιέσεις που δεχόταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όταν η γυναίκα αντελήφθη πως το υποψήφιο θύμα της δεν «τσίμπησε» σκαρφίστηκε αυτόματα, ένα άλλο σενάριο για να τον εκβιάσει, λέγοντας πως την παρενοχλεί και πως θα τον καταγγείλει!
Ο επιχειρηματίας της έκλεισε το τηλέφωνο αλλά συνέχισε να δέχεται βομβαρδισμό κλήσεων από το ίδιο κινητό τηλέφωνο που τον είχε καλέσει η υποτιθέμενη πελάτισσα.
Αμέσως, ο ίδιος επικοινώνησε με την τράπεζα καθώς είχε ήδη δώσει αριθμό λογαριασμού, αλλά οι υπεύθυνοι τον ενημέρωσαν πως αφού δεν έδωσε τον εξαψήφιο προσωπικό του κωδικό δεν υπάρχει κίνδυνος να παραβιάσουν τον λογαριασμό του.
Ο ίδιος, αμέσως, άλλαξε κωδικούς ασφαλείας και μάλιστα ενημέρωσε για το συμβάν και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και ζήτησε πώς να χειριστεί την υπόθεση.
Οι αξιωματικοί τον ενημέρωσαν να μην απαντήσει σε καμία κλήση που θα δεχθεί από το συγκεκριμένο αριθμό και επ’ ουδενί να δώσει σε κανέναν άγνωστο τον εξαψήφιο κωδικό του τραπεζικού του λογαριασμού.
Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε μπαράζ εξαπατήσεων στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα με τους επιτήδειους να έχουν στοχοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις αφαιρώντας τους με διάφορα τεχνάσματα, κυρίως προσποιούμενοι τους δήθεν πελάτες και με το πρόσχημα της προπλήρωσης της παραγγελίας- υπηρεσίας ζητούν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό και μετά με μαεστρία αποσπούν τον 6ψήφιο κωδικό, με αποτέλεσμα με ένα κλικ να αφαιρούν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά!