ΠΑΤΡΑ: Εδωσε το χέρι του και ζήτησε συγγνώμη από τον άνθρωπο που μαχαίρωσε!

Είχαν προσωπικές διαφορές και το θύμα εισέβαλε στο σπίτι του κατηγορούμενου τα μεσάνυχτα προκειμένου να τις λύσουν. Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους και ο κατηγορούμενος, ο οποίος έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα, όπως ανέφερε, προσπαθώντας να γλυτώσει, έπληξε το θύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, το οποίο έφυγε αιμόφυρτο από το σπίτι του.

Το περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Ηλεία το 2014, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απέδωσε την πράξη του στην κακιά στιγμή, εξήγησε πως δεν ήθελε να του κάνει κακό αλλά πήρε το μαχαίρι για να αμυνθεί και εμφανίστηκε μετανοιωμένος.
Η Εισαγγελέας της Έδρας αναγνώρισε πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας. Ωστόσο, το Δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Έτσι, απαλλάχθηκε από το βάρος της πρωτόδικης ποινής – από το ΜΟΔ Αιγίου του είχε επιβληθεί κάθειρξη 5 ετών και 6 μηνών- καθώς το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλακίσεως 4 ετών, την οποία και μετέτρεψε σε χρηματική (με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις αρχές Ιανουαρίου και για 36 ισόποσες δόσεις, ενώ σε περίπτωση μη καταβολής δύο δόσεων τότε άμεσα θα ανακληθεί η απόφαση).
Συγκινητική άλλωστε ήταν η στιγμή που το θύμα στο τέλος της δίκης έδωσε το χέρι στον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε, μια κίνηση που έδειξε πως θέλησαν και οι δύο να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, που τόσο τους τραυμάτισε και τους δύο.