ΠΑΤΡΑ: Δικαστήριο “παγώνει” την πληρωμή ρήτρας αναπροσαρμογής

Απόφαση που δημιουργεί ελπίδες για την συνέχεια πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών καθώς µε προσωρινή διαταγή «παγώνει» την πληρωµή της υπέρογκης ρήτρας αναπροσαρµογής που ήρθε σε λογαριασμό ρεύματος Πατρινού επιχειρηματία.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Πατρινός δικηγόρος Ανδρέας Κότσιφας, ο οποίος από το περασµένο φθινόπωρο κατέθεσε ασφαλιστικά µέτρα για λογαριασµό του εντολέα του, αντιδρώντας στον φουσκωµένο λογαριασµό ηλεκτρικού ρεύµατος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρµογής.

Ο Πατρινός επαγγελµατίας όταν άνοιξε τον λογαριασμό ο οποίος τον καλούσε να πληρώσει πληρώσει έναν υπέρογκο ποσό ύψους 6.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.000 ευρώ αφορούσαν τη ρήτρα αναπροσαρµογής.

Απευθύνθηκε στον πάροχο μέσω του δικηγόρου του για να διερευνήσει από πού προκύπτει ο καθορισµός του ύψους του ποσού της ρήτρας αναπροσαρµογής, οι απαντήσεις που έλαβε δεν τον κάλυψαν και αποφάσισε να ακολουθήσει τη νοµική οδό.

Πλέον ο Πατρινός επιχειρηµατίας δηλώνει δικαιωµένος από την εξέλιξη αυτή, διότι είχε υποστεί µεγάλη πίεση από τον φόβο μήπως διακοπεί η ηλεκτροδότηση της επιχείρησής του και υποστεί τεράστια ζηµιά, καθώς τα εµπορεύµατά του θα ήταν άχρηστα.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών µέτρων και η τελική απόφαση θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο και µέχρι τότε ο επιχειρηµατίας θα συνεχίσει να καταβάλλει στον πάροχο τα χρήµατα από το κόστος της κατανάλωσης ρεύµατος, χωρίς όµως να πληρώνει την ρήτρα αναπροσαρµογής