ΠΑΤΡΑ: Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια με ρομά! Τρέχει και δεν φτάνει η Αστυνομία

Η μικροπαραβατικότητα των ανηλίκων Ρομά αποτελεί έναν μόνιμο “πονοκέφαλο” για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που σε καθημερινή βάση τρέχει από περιστατικό σε περιστατικό, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ως πρωταγωνιστές μέλη της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας.

Τα συμβάντα με κλοπές περαστικών, επιθέσεις σε γυναίκες και ηλικιωμένους, οι διαρρήξεις σε διαμερίσματα και σπίτια, αλλά και οι εξορμήσεις τους σε μίνι μάρκετ ή σε καταστήματα τροφίμων δεν έχουν τέλος.

Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στα Προσφυγικά και στα Ταμπάχανα είναι τα πιο πρόσφατα και τα πιο χαρακτηριστικά. Άνδρας αφόπλισε έναν ανήλικο Ρομά που προηγούμενα είχε προσπαθήσει να τον κλέψει και του έδωσε αρκετό ξύλο.

Στα Ταμπάχανα, ιδιοκτήτρια καταστήματος κάτω από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ξέσπασε παρουσία αστυνομικών κατά των δραστών, φωνάζοντας τους ότι «με έχετε κατακλέψει τόσες φορές και έχω να μεγαλώσω τρία παιδιά από αυτό το μαγαζί».

Στην Εγλυκάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πάτρας οι επιδρομές των Ρομά, έχοντας ως “ορμητήριο” τους τον καταυλισμό στο Ριγανόκαμπο, συνεχίζονται. Κλέβουν από σπίτια και μαγαζιά έως και κοτέτσια.

Μια από τα ίδια σχεδόν και στην περιοχή που ξεκινάει από την περιοχή της Αγίας Τριάδας και φτάνει στην Ακρωτηρίου έως και τα Ζαροχλέικα. Στα στενά των συνοικιών αυτών γίνεται «μάχη» με τους κατοίκους να κάνουν κάθε τόσο παράπονα για τα γλέντια των γειτόνων τους, αλλά και την παραβατικότητα που υπάρχει, κυρίως από ανηλίκους.

Από την πλευρά της η τοπική ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τους αστυνομικούς τονίζει ότι κάνει ότι μπορεί. Όμως τα περιστατικά και τα συμβάντα παραβατικότητας είναι πολλά και σε πολλές περιοχές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής αυτής…