ΠΑΤΡΑ: “Βιομηχανία” πλούτου με εκμετάλλευση ανηλίκων! 4 συλλήψεις

Είχαν υπό την επιμέλεια και την προστασία τους βρέφη και ανήλικα παιδιά και τα χρησιμοποιούσαν  για να πλουτίζουν. Οι τέσσερις γυναίκες από την Βουλγαρία  συνελήφθησαν χθες , ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του κέντρου και περιφερειακά της Πάτρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Πατρών, είχαν αναγάγει την επαιτεία σε επάγγελμα και μάλιστα αρκετά κερδοφόρο.

Μαζί τους βρέθηκαν συνολικά επτά ανήλικα μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών (!)και το μεγαλύτερο  7 ετών. Στην  κατοχή τους βρέθηκαν 4.200 ευρώ,  ποσό προερχόμενο,  από το υστέρημα πολιτών  που αυτές τις Άγιες Ημέρες, στη θέα παιδιών ή γυναικών με βρέφη στην αγκαλιά να ζητιανεύουν, άπλωναν το χέρι τους προσφέροντας χρηματική βοήθεια.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε, ότι οι τέσσερις βουλγάρες ηλικίας 22,28, 32 και 44 ετών, που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων, έκαναν την εμφάνιση τους στην πόλη το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από τις αρχές Δεκεμβρίου. Σε καθημερινή βάση από το πρωί μέχρι το βράδυ, έστελναν έξω από εκκλησίες και σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, για επαιτεία τα μεγαλύτερα παιδιά υπό την διακριτική επίβλεψη τους, ενώ και οι ίδιες έβγαιναν για «δουλειά» προκαλώντας τον οίκτο και τη συμπόνια, έχοντας ως «δόλωμα» τα μωρά. Τα παιδιά  παραλήφθηκαν από τους υπεύθυνους του Συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού»  και κατόπιν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθούν, αναμένεται να μεταφερθούν σε δομή φροντίδας ανηλίκων.

Οι συλλήψεις έγιναν επί της οδού Μαιζώνος πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας, στην Ερμού έξω από γνωστό πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, στην Κορίνθου στο ύψος της Πλατείας Γεωργίου κοντά σε ΑΤΜ και στη συμβολή των οδών ΝΕΟ Πατρών- Κορίνθου και Διγενή Ακρίτα.

Οι συλληφθείσες σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών.