ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι πολυκατοικίες που είναι πάνω σε… καθίζηση!

Είχε μεταφέρει την αγωνία κατοίκων για την απειλή που βιώνουν και την απαίτηση τους να παρέμβουν άμεσα οι αρμόδιοι προτού μας προλάβει μια ολέθρια, με ανυπολόγιστες συνέπειες, εξέλιξη. Είναι μια περίπτωση που θυμίζει ό,τι συνέβη πέρυσι τον Φεβρουάριο στον Νέο Βουτζά της Αττικής όπου υποχώρησαν κατοικίες σε βάθος 5 μέτρων μετά από κατολίσθηση.

Το θέμα επανέρχεται στον νου κάθε φορά που ένας σεισμός «χτυπά» την περιοχή μας αφού οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο σημείο της Αρόης κοιμούνται και ξυπνούν… πάνω στο κενό με την απειλή να παραμένει κάτω απ’ τα πόδια τους!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ
Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το ρεπορτάζ η «Πολιτεία» επανήλθε για να καταγράψει τις όποιες αλλαγές είχαν συντελεστεί. Οι κάτοικοι έβαλαν και δικηγόρο έχοντας απηυδήσει από την στασιμότητα και την παραμονή του κινδύνου. Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος, κάτοικος της περιοχής, δηλώνει στην «Πολιτεία»:

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη, κανείς ποτέ δεν εμφανίστηκε δύο χρόνια τώρα που παλεύουμε να βρούμε λύση ή τον τελευταίο χρόνο από τότε που δημοσιοποιήσατε το πρόβλημα».

Όπως μάλιστα επισημαίνει ακόμα και ο δικηγόρος που ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει και να βρει την… άκρη, κατέληξε σε αδιέξοδο μπλέκοντας στα «γρανάζια» των δικαιολογιών υπηρεσιών για μελέτες που αποτελούν προϋποθέσεις για να ξεκινήσει έργο. «Τόσα χρόνια, τι κάνουν» ρωτούν οι κάτοικοι. Βλέποντας το τρύπιο έδαφος να παραμένει και φοβούμενοι την στιγμή που θα φέρει τον όλεθρο.