ΠΑΤΡΑ: Αυτά είναι τα τρία κυκλοφοριακά έργα που προχωρά ο Δήμος!

Το κυκλοφοριακό έχει επιστρέψει για τα καλά στην Πάτρα, το lockdown ανήκει στο παρελθόν και στον δήμο περιμένουν πλέον τη τελική μελέτη από το ιδιωτικό γραφείο στο οποίο την έχει αναθέσει, με όλες τις παρατηρήσεις που αυτή θα εμπεριέχει, μέσα από τις αλλαγές του κυκλοφοριακού χάρτη του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αλλαγές αυτές αφορούν κυρίως τρία βασικά σημεία:

*Την αντιδρόμηση της Κανακάρη και της Κορίνθου, ένα ζήτημα που έχει φέρει αρκετές αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας.

Το τελευταίο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιτρέψει στα οχήματα του να διέρχονται από την Κανακάρη στον νέο κυκλοφοριακό χάρτη, ενώ οι κάτοικοι κυρίως του βόρειου τμήματος της οδού συνεχίζου να έχουν ενστάσεις, ζητώντας μεταξύ άλλων τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για το όλο θέμα.

*Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. Η πεζοδρόμηση της κεντρικής αυτούς οδού θα ξεκινήσει από την Αράτου και θα τερματίζει στην Γούναρη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πεζόδρομο της πόλης από πλευράς πλάτους ο οποίος δεν θα έχει καμία ήπια μορφή, αλλά θα είναι ένας δρόμος μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

*Η τρίτη αλλαγή που χαρακτηρίζεται ριζική αφορά τον δρόμο της Αγίας Σοφίας, την αντιδρόμηση του. Στο θέμα αυτό υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία δρόμου διπλής κατεύθυνσης, έτσι όπως ήταν τα παλιότερα χρόνια, όμως, πολλά θα κριθούν από τη μελέτη. Για να γίνει πάντως διπλής κατεύθυνσης η οδός αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν παρκαρισμένα και από τις δύο πλευρές του δρόμου.