ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις καρναβαλιστών για την ακύρωση της τελετής έναρξης

Αντιδράσεις στους κύκλους των καρναβαλιστών έχει φέρει η ματαίωση της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού που ήταν να γίνει το Σάββατο στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αρκετούς καρναβαλιστές η τελετή έναρξη δεν αναβλήθηκε, αλλά ουσιαστικά ακυρώθηκε από τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καμία ημερομηνία για την διεξαγωγή της.

Το γεγονός αυτό καθιστά στον αέρα όχι μόνο την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, αλλά όλη την διοργάνωση αφού προϊδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει με όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και ουσιαστικά επικυρώνει την άποψη πολλών που θεωρούν τις φετινές παρελάσεις το τελευταίο διήμερο του καρναβαλιού ως μία υπόθεση τελειωμένη που θα πρέπει να ξεχάσουμε.

Όμως οι καρναβαλιστές υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά η ακύρωση της τελετής έναρξης αποδεικνύει ότι ο Καρναβαλικός Οργανισμός δεν έχει προγραμματισμό και σχέδιο, έχοντας ως άλλοθι την έξαρση της διασποράς και τα κρούσματα. Ένας από τους καρναβαλιστές της Πάτρας ο Δημήτρης Φάκαλος το προχωρά ακόμα περισσότερο.

«Κατά την άποψη μου η ακύρωση της τελετής έναρξης ήταν προσχηματική. Δεν λέω ότι δεν υπήρχαν κρούσματα ανάμεσα στους συντελεστές ή ότι δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά. Θεωρώ ότι όλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι και η εκδήλωση ακυρώθηκε μετά από τον όλο θόρυβο που προκλήθηκε από την δημοσίευση των στοιχείων του προϋπολογισμού της».

Όπως και να έχει το να μην γίνει η εκδήλωση της τελετής έναρξης θα είναι ένα πλήγμα για την διοργάνωση. «Ας γίνει κάτι από το να μην γίνει τίποτα. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή συλλογιστική. Ακύρωσαν μία εκδήλωση «κονσέρβα» που θα γινόταν σε έναν κλειστό χώρο, χωρίς θεατές, τη στιγμή που μας την είχαν ανακοινώσει μία εβδομάδα πριν. Η τελετή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ώρα και μέρα και να μεταδιδόταν μαγνητοσκοπημένη».

Γενικότερα πάντως τα παράπονα των καρναβαλιστών προς τον Καρναβαλικό Οργανισμό είναι πολλά.

«Δεν έχουμε επικοινωνία σχετικά με την διοργάνωση από τους αρμοδίους, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο προτάσεων, εδώ και καιρό» αναφέρει ο κ. Φάκαλος. Όσο για τις παρελάσεις και το αν θα γίνει κάτι στην Πάτρα;

“Τις έχουν ουσιαστικά ακυρώσει, δεν πρόκειται να γίνουν και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Τι θα γίνει αν στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως λένε ειδικοί, ο ιός περάσει σε μία φάση ύφεσης και τα κρούσματα μειωθούν; Θα έρθει τόσο κόσμος στην Πάτρα, θα γεμίσουν από νεαρούς η Ρήγα Φεραίου, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου και παρελάσεις δεν θα γίνουν. 

Τότε είναι που ως πόλη θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Κι στο Ρέθυμνο ή στην Ξάνθη περιμένουν τι θα γίνει με τον κορωνοϊό και την πανδημία, αλλά ταυτόχρονα προχωρούν τον σχεδιασμό που έχουν. Γιατί αυτοί έχουν…”.