ΠΑΤΡΑ: Ανάμεσα σε τέσσερις… επέλεξαν την Κατερίνα για βασίλισσα

Η νέα Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού είναι γεγονός! Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η εκλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 ανάμεσα σε αρκετές υποψήφιες από την Πάτρα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας που κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους.

Ωστόσο η Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη είναι η κοπέλα που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους υπεύθυνους του καρναβαλιού και να κερδίσει επάξια τον τίτλο.Η Πατρινή Κατερίνα Βενέρη-Σιούλη με το πλούσιο βιογραφικό είναι αθλήτρια στίβου της Παναχαϊκής ΓΕ, απόφοιτος σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιατρικής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ασκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε αθλητικούς αγώνες, κρίθηκε αντάξια να υπηρετήσει αυτό το ρόλο.

Οπως η ίδια σημειώνει: «Η Πάτρα είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι στη ζωή μου για συναισθηματικούς λόγους ιδιαίτερα η ομάδα της Παναχαϊκής. Κάθε χρόνο συμμετείχα στο Πατρινό Καρναβάλι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θέλω να εκπροσωπήσω την πόλη μου στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλους μας, κάνοντας τους ανθρώπους να χαμογελάσουν αλλά και να διασκεδάσουν με πολύ κέφι και χορό».

Ο Κώστας Δραγώτης, μέλος του ΔΣ ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, είπε στην «Π» για την εκλογή της φετινής Βασίλισσας: «Η επιλογή της Βασίλισσας όπως κάθε χρόνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι περισσότερες κοπέλες φέτος πληρούσαν σε μεγάλο βαθμό τα κριτήρια που είχε θέσει η επιτροπή. Ηταν αρκετές οι συμμετοχές, ήταν γύρω στις 17 στο σύνολό τους. Ημασταν μεταξύ τεσσάρων κοριτσιών στην αρχή, αλλά όπως καταλαβαίνετε κέρδισε στα σημεία η φετινή Βασίλισσα καθώς πληρούσε κριτήρια που δεν είχαν να κάνουν μόνο με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με τη μόρφωση, και την όλη προσωπικότητά της. Η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού θα έχει τον κλασικό ρόλο και τις δράσεις της θα τις καθορίσουμε τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει μια σκέψη να δούμε σε κάποιο ρόλο και τη Μαρία Κυριακοπούλου η οποία ήταν επί τρία συναπτά έτη η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού χωρίς να καταφέρει να παρελάσει με το άρμα της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα δούμε σε κάποιο ρόλο βασίλισσα προηγούμενης χρονιάς».Πατρινό Καρναβάλι 2023