Παπούτσια (και όχι μόνο) στο σιντριβάνι της Πλ. Γεωργίου

Αρκετός λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για την κατάσταση που βρίσκονται τα συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, στην Πάτρα.

Κατάσταση παρακμής που βγάζει μια εικόνα προς τα έξω που δεν ταιριάζει ούτε με την αισθητική τους, ούτε με τον χαρακτηρισμό τους ως μνημεία του νεότερου πολιτισμού.

Το στοιχείο που κορυφώνει αυτή την άσχημη εικόνα που βγαίνει προς τα έξω έχει να κάνει κατά την άποψη μας, με τα βρώμικα νερά των συντριβανιών και τα διάφορα αντικείμενα που συναντάει εκεί κανείς κατά καιρούς.

Γιατί για αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν υποθέσουμε ότι για να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την βελτίωση της αισθητικής και της συντήρησης των συντριβανιών χρειάζεται η έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, για τα βρώμικα νερά που υπάρχουν εκεί τι πρέπει να γίνει;

Ποιος έχει την ευθύνη; Η εικόνα είναι του Ανδρέα Αποσκίτη και έχει τραβηχτεί πριν από μερικές μέρες. Τα παπούτσια που κολυμπούν στα βρώμικα νερά, ανάμεσα σε πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, τα λένε όλα.