ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Εβγαλαν “στα μανταλάκια” καθηγητή που κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Αλλο ένα ζήτημα που έχει να κάνει με σεξουαλική παρενόχληση συνεχίζει και απασχολεί το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Όπως είναι γνωστό φοιτητές από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν σε κατάληψη για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή, καταγγέλλοντας συγκάλυψη. Το περιστατικό απασχολήσει και τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, χρόνο, με τον καθηγητή να παραμένει μέχρι σήμερα στο πανεπιστήμιο, αφού όπως υποστηρίζει ο πρώτος, δεν έχει αποδειχθεί καμία από τις κατηγορίες. Οι φοιτητές από την άλλη, κατηγορούν τη διοίκηση για συγκάλυψη και απαιτούν άμεση απομάκρυνση. Ωστόσο και η Εισαγγελία είχε θέσει στο αρχείο την πρώτη καταγγελία που έγινε και αυτό προκαλεί εντύπωση. Όπως δήλωσε ο Πρύτανης: «Πριν από ενάμιση χρόνο μία κυρία η οποία δεν είχε πλέον καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο ήρθε και μου κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή. Είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές, είχε πάρει διδακτορικό και εργαζόταν στο εξωτερικό. Τη ρώτησα αν είχε ενημερώσει τις δικαστικές αρχές και μου απάντησε πως όχι. Έστειλα την καταγγελία στον εισαγγελέα και διέταξα και ΕΔΕ στην οποία συμμετείχαν έγκριτοι συνάδελφοι, και γυναίκα! Δε διαπιστώθηκε σεξουαλική παρενόχληση, διαπιστώθηκε κάτι άλλο, όχι όμως σεξουαλική παρενόχληση. Πήγα την ΕΔΕ στον εισαγγελέα, ο οποίος για δικούς του λόγους έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε άλλη φοιτήτρια που ζητούσε διαγραφή καταγγέλλοντας πάλι σεξουαλική παρενόχληση. Πάλι έστειλα την καταγγελία στον εισαγγελέα και διέταξα ΕΔΕ πάλι. Ξανά δεν αποδείχθηκε τίποτα.

Ο ίδιος καταδικάζει την κατάληψη και την κατονομασία του καθηγητή, από τη στιγμή που δεν έχει αποδειχθεί κάτι. «Εγώ λέω πως αν αποδειχθεί σεξουαλική παρενόχληση θα είναι βαρύς ο πέλεκυς. Έχω καλέσει τους φοιτητές να συνομιλήσουμε, δε συνομιλούν. Πώς είναι δυνατόν ένας πρύτανης να απομακρύνει κάποιον όταν δεν υπάρχουν στοιχεία. Γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία», προσθέτει.

Πορείες και διαπόμπευση στο twiiter

Οι τελευταίες δηλώσεις του Πρύτανη προκάλεσαν νέες αντιδράσεις από φοιτητές. Μέχρι και πορεία έκαναν στην πανεπιστημιούπολη. Μάλιστα στις 23 Μαϊου ο καθηγητής εμφανίστηκε κανονικά στο τμήμα του και μάλιστα κάποιοι φοιτητές τον φωτογράφισαν και «ανέβασαν» τις φωτογραφίες του στο twitter!