ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής… ευτυχώς χωρίς φοιτητές!

Κατάρρευση τμήματος οροφής σημειώθηκε την Παρασκευή σε κτίριο του Πανεπιστημίου Πατρών και όπως επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας   τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί. Δηλώνει επίσης πως δεν έγινε εν ώρα μαθήματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ Ε.Α.Α.Κ η οποία συνοδεύεται και από τιςα παρακάτω φωτογραφίες:

Μετά τις εικόνες από το ΕΜΠ που λόγω της κακοκαιρίας οι φοιτητές έκαναν εξεταστική χωρίς ρεύμα, έρχονται εικόνες από το τμήμα των μηχανολόγων του Πανεπιστήμιου Πατρών που πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια φοιτητών.

Τον τελευταίο χρόνο γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Από τον φοιτητή στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο, μέχρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις εστίες του Πανεπιστημίου Πατρών, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Έχουν χρήματα για να κάνουν έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και drones μέσα στα Πανεπιστήμια μας αλλά δεν έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες σπουδών, από την στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά που πρέπει να είναι δωρεάν, μέχρι τις υποδομές των τμημάτων. Λεφτά για μπάτσους υπάρχουν, αλλά για πρόσληψη καθηγητών δεν υπάρχουν.

Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί και η συνεχής ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής στη ζωή μας, που φυσικά αποτυπώνεται και μέσα στα πανεπιστήμια. Από την διαχείριση της σίτισης που εδώ και καιρό έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία μέχρι την καθαριότητα που πλέον θα διαχειρίζεται επίσης ιδιωτική εταιρεία, με τις αμέτρητες απολύσεις των καθαριστριών και καθαριστών. Και τα αποτελέσματα αυτού είναι φανερά σε όλους μας κάθε μέρα, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μόνο στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους.

Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική που μας φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά στην εξαθλίωση κάθε πτυχής της ζωής μας.

Να βάλουμε εδώ και τώρα τέλος στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των πάντων!

Να βάλουμε εδώ και τώρα ένα τέλος στην υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων!

Να πάρουν τα λεφτά από την έρευνα για πολεμικούς εξοπλισμούς και για κάθε τι κερδοφόρο για την αγορά και μόνο και να δοθούν για τις πραγματικές ανάγκες μας.

Τι λέει ο Πρύτανης

Ο κ. Χρήστος Μπούρας αναφέρει για το συμβάν  πως αυτό συνέβη την Παρασκευή, σε ένα αμφιθέατρο κάτω από τη βιβλιοθήκη και μέσα στις επόμενες ημέρες η οροφή θα διορθωθεί. Το συμβάν δεν έγινε εν ώρα μαθήματος. Η φωτογραφία είναι από εξετάσεις που έκανε το Τμήμα Μηχανολόγων στο Αμφιθέατρο και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα. Είχαν τοποθετηθεί δηλαδή κορδέλες για να μην καθίσει καποιος εκεί κλπ και δεν έγινε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων”, αναφέρει ο Πρύτανης.