Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο: Ξεκινούν οι εργασίες

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα από τώρα ξεκινούν οι εργασίες στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας για την μετατροπή του σε ένα Ψηφιακό Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς της πόλης.

Πρόκειται για ένα έργο πάνω στο οποίο στηρίζονται πολλά για την τουριστική δυναμική της πόλης και σε συνδυασμό με την ανάπλαση που γίνεται στην περιοχή του θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους τουρίστες. Το έργο που πρόκειται να γίνει δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Μέσα από αυτό θα αναδειχθεί με ένα σύγχρονο τεχνολογικά τρόπο η ιστορία και η κληρονομιά της πόλης. Περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλου του κτιριακού συγκροτήματος το οποίο εκτός των άλλων πρόκειται να διασωθεί από την φθορά του χρόνου μέσα από τις εργασίες που θα γίνουν.

Πέρα από το Ψηφιακό Κέντρο προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακού χώρου, εργαστηρίων καλλιτεχνικής δημιουργίας, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρος εστίασης και αναψυχής και η αξιοποίηση του προαύλειου – αίθριου χώρου για τη φιλοξενία εκδηλώσεων. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι στους 18 μήνες και το ύψος του προϋπολογισμού φτάνει τα 10,7 εκατομμύρια ευρώ.