Πέθανε ο άνδρας με “ελεφαντίαση” στα πόδια! Ηταν 4 χρόνια σε ένα δωμάτιο!

Το ρεπορτάζ για τον άνδρα που αντιμετώπιζε πρόβλημα στα πόδια και παρέμενε 4 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου, είχε κάνει πανελλήνια αίσθηση. Δυστυχώς όμως αυτός ο άνθρωπος πέθανε. Ηταν ένα ανθρώπινο δράμα στο δωμάτιο 509 του Νοσοκομείου Ρίου. Όπως είχε αποκαλύψει η Γνώμη, από το 2019  νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ένας άνδρας αλλοδαπός, με μία βαριά ασθένεια που ούτε καν να αυτοεξυπηρετείται δεν του επέτρεπε. Τα κάτω του άκρα είχαν διογκωθεί και είχαν την εικόνα «ελεφαντίασης»! Ο άνδρας ήταν παραπληγικός και πραγματικά γιατροί και νοσηλευτές, παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο έδιναν καθημερινά μάχη για να του προσφέρουν ότι το δυνατόν.

Μάλιστα είχαν γίνει και προσπάθειες  να βρεθεί μία δομή για να φιλοξενηθεί ο συγκεκριμένος άνδρας, όμως στερείτο «χαρτιά» νομιμοποίησης στην χώρα μας κι έτσι δεν μπορούσε να μεταφερθεί αλλού.

Ο άνδρας τελικά εξέπνευσε λίγο πριν την εκπνοή του 2023 και… «το κρεββάτι άδειασε». Βαριά η έκφραση, αλλά καταδεικνύει το ανθρώπινο δράμα και την αδυναμία της Πολιτείας να παρεμβαίνει και να λύνει τέτοια ζητήματα.